Tostada este o salată cu fructe, ardei iute şi brânză feta, servită pe o tortilla. Combinaţia de ingrediente este atipică şi delicioasă, o adevărată fiesta de gusturi pentru o masă de vară. Pregătită după reţeta sugerată de readersdigest.ca, tostada se face repede şi fără efort.
Ingrediente
- 500 g de căpşuni, tăiate în patru
- 100 g de ţelină tocată
- 100 g de coriandru mărunţit
- o linguriţă cu ardei iute tocat
- două linguri cu zeamă de lime
- trei avocado, curăţaţi de coajă şi de sâmburi şi tăiaţi în cuburi de 1.5 cm
- tortillas de 15 sau 20 de centimetri, din făină de grâu sau porumb
- șase linguri cu brânză feta zdrobită
- o lime, tăiată în şase felii
- pudră de chilli, după gust
- sare, după gust
Mod de pregătire
Se preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius.
Citeşte şi: Opt fructe de vară care fac minuni pentru organism
Într-un bol mare, se amestecă ţelina, căpşunile, coriandrul, ardeiul iute şi zeama de lime.
Se adaugă avocado şi se amestecă uşor, după care se potriveşte cu sare.
Se aşază tortillas pe grilajul sau tava din cuptor şi se lasă la copt pentru aproximativ 10 minute, până când încep să se întărească şi să prindă o culoare maronie.
Se scot din cuptor şi se aşază câte o tortilla în fiecare dintre cele şase farfurii. Apoi, se împarte în mod egal compoziţia şi se aşază în centrul fiecărei tortilla.
Se presară pudră de chilli şi o lingură de brânză feta sfărâmată. Se decorează cu o frunză de coriandru şi cu o felie de lime.