După ce se căsătoresc, tinerii îndrăgostiţi riscă să crească în greutate, din cauză că mănâncă aceleaşi feluri de mâncare, chiar dacă organismele lor au nevoie de substanţe nutritive diferite. Site-ul dailymail.co.uk dezvăluie trei trucuri prin care tinerii căsătoriţi se pot menţine în formă.
1. Comunicarea
Este important ca cei doi parteneri să vorbească despre problemele de greutate, să îşi facă o listă de alimente care le fac rău şi de feluri de mâncare pe care le pot savura împreună.
Citeşte şi: DIETĂ simplă pentru celibatari. Cum te menţii în formă dacă nu eşti într-o relaţie
De asemenea, cei doi parteneri trebuie să îşi stabilească o rutină în privinţa meselor împreună: cine merge la cumpărături, cine găteşte şi când, astfel încât să nu ajungă să fie nevoiţi să respecte regimuri alimentare complet diferite. Acestea le-ar putea strica plăcerea de a sta la masă împreună şi ar lăsa loc unor frustrări în relaţie.
În plus, ca să îşi menţină greutatea, cuplul trebuie să se concentreze pe cantitatea de alimente pe care le consumă – porţii mai mari pentru el, mai mici pentru ea.
2. Consumul conştient de băuturi alcoolice
Consumul des şi în cantităţi mari de băuturi alcoolice poate duce la creşterea în greutate. Dintre toate băuturile din această categorie, cele mai recomandate sunt vinul roşu, vinul alb sec, martini sau şampania, care nu conţin foarte mult zahăr.
Citeşte şi: Opt fructe de vară care fac minuni pentru organism
Cantităţile ideale pentru menţinerea siluetei sunt un pahar pe zi pentru femei şi două pentru bărbaţi. O altă regulă pentru consumul de alcool este consumul complementar de apă, pentru hidratarea organismului.
3. Mic dejunul potrivit
Tinerii căsătoriţi ar trebui să evite mic dejunul bogat în carbohidraţi, format din cereale din comerţ, pâine prăjită sau croissant, pentru că acesta nu menţine starea de saţietate până la masa de prânz. Mic dejunul ideal este unul bogat în proteine, alcătuit din ouă şi şuncă, omletă cu legume, iaurt grecesc cu fructe de pădure, nuci şi seminţe sau smoothie cu fructe şi legume.