15.5 C
București
joi, 9 ianuarie 2025
AcasăEconomieFoto interviuGabriel Cotabiţă a părăsit Spitalul Floreasca. Unde a fost mutat

Gabriel Cotabiţă a părăsit Spitalul Floreasca. Unde a fost mutat

Artistul Gabriel Cotabiţă a fost transferat, marţi, de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost internat din 8 mai, la Spitalul Universitar de Urgență Elias din Capitală, pentru un proces complex de recuperare, informează Mediafax.

„Din această dimineaţă, Gabriel Cotabiţă se află internat în Spitalul Elias şi intră într-un proces complex de recuperare”, a spus directorul medical al unităţii sanitare, Dana Safta.

Surse medicale au precizat că Gabriel Cotabiţă are nevoie de recuperare logopedică şi motorie, incluzând kinetoterapie şi fizioterapie.

Citeşte şi: Pagină de rugăciune pentru Gabriel Cotabiţă pe Facebook

Cotabiţă va sta internat în Clinica de Recuperare Medicală de la Spitalul Elias, condusă de profesor dr. Mihai Berteanu.

Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Floreasca anunţau, în 11 iunie, că starea lui Gabriel Cotabiţă este uşor ameliorată, artistul beneficiind de şedinte de fizio-kinetoterapie şi asistenţă psihologică.

„Pacientul prezintă o suferinţă cerebrală postanoxică, cu dezorientare temporospaţială şi perioade de agitaţie psihomotorie. Este stabil din punct de vedere respirator şi hemodinamic, starea generală fiind uşor ameliorată”, arăta Spitalul de Urgenţă Floreasca, într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii Spitalului Floreasca precizau că Gabriel Cotabiţă este alimentat pe cale orală, cu alimente moi, dieta zilnică fiind realizată în funcţie de recomandările nutriţioniştilor, iar cântăreţul a făcut, susţinut, câţiva paşi.

Cântăreţul Gabriel Cotabiţă a fost găsit, în 8 mai, în stop cardio-respirator, în stare de inconştienţă, într-o sală de fitness de la un hotel din Capitală. Cotabiţă era singur în sală când i s-a făcut rău, el fiind găsit ulterior de un angajat al hotelului, care a sunat la numărul de urgenţă 112. Cotabiţă a fost resuscitat de un echipaj SMURD şi a răspuns manevrelor, fiind stabilizat şi dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde aproximativ trei săptămâni a fost ventilat mecanic.

Investigaţiile complexe indicau, în 11 mai, drept cea mai probabilă cauză a stopului cardio-respirator suferit de Cotabiţă o tulburare severă de ritm cardiac, produsă în contextul unor afecţiuni cardio-vasculare preexistente.

Citeşte şi: Gabriel Cotabiţă va fi supus unei noi intervenţii chirurgicale

Un examen RMN efectual în 12 mai a pus în evidenţă prezenţa unor zone de leziuni cerebrale grave. Tulburarea severă de ritm cardiac care a provocat stopul cardio-respirator a scăzut debitul sanguin cerebral şi implicit oxigenarea creierului a fost precară. De aceea se vorbeşte despre „leziuni cerebrale greu cuantificabile, în acest moment”, spuneau surse medicale.

În 19 mai, Gabriel Cotabiţă a fost supus traheostomiei, intervenţie care îi va proteja şi coardele vocale, declarau surse medicale, care precizau atunci că solistul este în continuare ventilat mecanic, în stare gravă, dar stabilă.

În 25 mai, reprezentanții Spitalului Floreasca anunțau că starea lui Gabriel Cotabiţă arată o ameliorare, întrucât pacientul răspunde la anumiţi stimuli şi respiră spontan pe sonda de traheostomie, dar necesită în continuare ventilaţie mecanică intermitentă.

Ulterior, într-un comunicat din 4 iunie, Spitalul Floreasca anunţa că Gabriel Cotabiţă este conştient, dar „momentele de cooperare alternează cu perioade de confuzie”.

Cele mai citite

NATO vizează o colaborare militară mai eficientă: Mark Rutte încearcă să obțină sprijinul lui Donald Trump

Mark Rutte, secretarul general al NATO, face apel la Donald Trump pentru a simplifica procesul de achiziție a echipamentelor militare americane de către statele...

Incendiile din Los Angeles lovesc sportul! Meciuri amânate și jucători afectați personal

Incendiile devastatoare din sudul Californiei au cauzat pierderi de vieți omenești și au afectat competiții importante precum NBA, NHL și NFL, cu meciuri amânate...

Ghidul complet al simbolurilor de pe etichetele detergenților profesionali

Detergenții profesionali sunt esențiali în activitățile de curățenie din diverse domenii, de la spitale și unități de alimentație publică, până la hoteluri și...
Ultima oră
Pe aceeași temă