20.5 C
București
marți, 4 iunie 2024
AcasăSpecialDesert de vară, fără coacere: Tort ecler cu ciocolată

Desert de vară, fără coacere: Tort ecler cu ciocolată

Tortul ecler cu ciocolată se face fără coacere, din blat de biscuiţi, budincă de vanilie şi glazură de ciocolată. Desertul, pregătit după reţeta sugerată de allrecipes.com, este potrivit pentru zilele calde de vară.

Ingrediente

  • două pachete cu biscuiţi graham

Citeşte şi: Desert simplu şi rapid, fără coacere: Tort din biscuiţi de ciocolată şi frişcă

  • două pachete cu budincă de vanilie
  • 600 ml de lapte
  • 230 g de smântână dulce  
  • 460 ml de glazură de ciocolată

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire a tortului ecler cu ciocolată.

Mod de pregătire

Se aşază un strat de biscuiţi graham într-un vas de aproximativ 20×30 cm.

Citeşte şi: Confesiunile inedite ale unui degustător de ciocolată

Într-un bol mare, se amestecă praful de budincă şi laptele. Apoi, se adaugă smântâna dulce şi se amestecă.

Se toarnă jumătate din compoziţie deasupra biscuiţilor graham. După aceea, se mai pune un strat de biscuiţi graham şi unul din compoziţia rămasă.

Se acoperă totul cu încă un strat de biscuiţi graham şi cu un strat de glazură de ciocolată.

Se dă la frigider pentru cel puţin două ore înainte de servire. 

 

Cele mai citite

Vinicius Junior, desemnat cel mai bun jucător al sezonului din Champions League

Comisia de observatori tehnici ai UEFA l-a desemnat pe fotbalistul brazilian Vinicius Junior, care a câștigat Liga Campionilor cu Real Madrid, drept cel mai...

Un vulcan din Filipine a erupt și urmează alte erupții

Un vulcan din Filipine a erupt luni. Zona este atent monitorizată deoarece experţii cred că vor urma şi alte erupţii. Autorităţile nu au dispus...

Vinicius Junior, desemnat cel mai bun jucător al sezonului din Champions League

Comisia de observatori tehnici ai UEFA l-a desemnat pe fotbalistul brazilian Vinicius Junior, care a câștigat Liga Campionilor cu Real Madrid, drept cel mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă