13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialCanicula LOVEȘTE Europa. Ce țări sunt afectate de valul puternic de...

Canicula LOVEȘTE Europa. Ce țări sunt afectate de valul puternic de căldură

Mai multe țări din Europa se confruntă cu temperaturi ce ajung chiar și la 40 de grade Celsius. Printre acestea se numără Spania, Portugalia, Italia, Franța și Belgia, relatează BBC News.

Astfel, în Spania și Portugalia au fost înregistrate în termometre temperaturi ce ajung la 44 de grade Celsius.

Și Franța, Italia, Belgia și Olanda se confruntă cu temperaturi peste media normală perioadei. Astfel, în Paris și în Amsterdam au fost înregistrate temperaturi de 40 grade Celsius. 

Meteorologii anunță că în aceste țări temperaturile vor continua să se mențină ridicate.

În Marea Britanie au fost înregistrate temperaturi de 34 grade Celsius, fiind cea mai călduroasă perioadă din ultimii nouă ani.

În Spania a fost lansate avertizări de caniculă, valabile pentru 40 de provincii, iar în sudul orașului Cordoba au fost instituit cod roșu de caniculă.

În  Portugalia, patru regiuni au cod portocaliu de caniculă. Ambele țări se tem că temperaturile ridicate ar putea duce la incendii de vegetație.

Cele mai citite

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...
Ultima oră
Pe aceeași temă