18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportPonta AMÂNĂ majorarea îndemnizaţiilor la demnitari. Care este motivul

Ponta AMÂNĂ majorarea îndemnizaţiilor la demnitari. Care este motivul

Guvernul va amâna majorarea indemnizaţiilor pentru demnitari, a anunţat premierul Ponta, spunând că el nu a fost de acord cu această creştere, dar că ştia că măsura este agreată şi de preşedintele Klaus Iohannis, relatează Mediafax

Totuși, primul ministru a declarat că l-a auzit, la TV, pe şeful Cancelariei prezidenţiale când a declarat că majorarea indemnizațiilor demnitarilor nu este un proiect susținut de președinte. 

Citește și: Guvernul A MĂRIT salariile DEMNITARILOR. Vezi cât vor câştiga preşedintele şi premierul

Ponta a intervenit cu acest anunţ într-o emisiune a postului B1 TV, după ce, în aceeaşi emisiune, şeful Cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache, a afirmat că nu preşedintele Iohannis este cel care i-a cerut premierului interimar Gabriel Oprea să majoreze indemnizaţiile demnitarilor.

Astfel, a prezicat Ponta, Guvernul va adopta, săptămâna viitoare, o ordonanţă prin care majorarea indemnizaţiilor demnitarilor va fi amânată până la aprobarea noii Legi a salarizării unitare a bugetarilor.

Citește și: Ponta dublează salariile pentru 68 de demnitari. Restul bugetarilor mai așteaptă

Anterior, Mihalache a fost întrebat dacă este adevărat ceea ce susţin “surse din PSD”, şi anume că Iohannis i-a cerut lui Oprea să majoreze indemnizaţiile demnitarilor, acesta răspunzând că nu este adevărat, că nu i-a cerut un astfel de act normativ, ci că preşedintele doar a arătat că este normal ca demnitarii să beneficieze de o remuneraţie corespunzătoare importanţei lor în stat.

Mihalache a adăugat că “unele partide sunt experte în a da pe surse anumite informaţii pentru a pasa responsabilitatea”.

El a mai arătat că Iohannis a fost informat de Oprea despre această măsură, dar că discuţia este mai veche şi că şi Ponta ştia de această iniţiativă, chiar premierul Ponta trimiţând, în luna martie, o propunere a grilei de salarizare.

La scurt timp după aceste afirmaţii, Ponta a intervenit telefonic şi a afirmat că s-a săturat “de jocuri de doi bani pentru imagine”, că el nu a fost de acord cu majorarea indemnizaţiilor şi că Guvernul va amâna creşterea dacă şeful Cancelariei prezidenţiale se delimitează de acest demers.

Cele mai citite

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...

Polonia investește în securizarea şi întărirea frontierei estice. “Am luat decizia de a investi 10 miliarde de zloţi”

Prim-ministrul Donald Tusk a anunțat sâmbătă că Polonia va aloca peste 2 miliarde de euro pentru consolidarea și securizarea frontierei sale estice, aceasta fiind...

Papa Francisc spune că tensiunile și dezbaterile sunt inevitabile într-o societate modernă

Argumentele și tensiunile sunt inevitabile în societatea modernă și nu ar trebui să fie ascunse sub preș, a declarat sâmbătă Papa Francisc, avertizând că...
Ultima oră
Pe aceeași temă