19.4 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialReţetă pentru un prânz rapid, săţios şi gustos: Paste aromate cu mozzarella

Reţetă pentru un prânz rapid, săţios şi gustos: Paste aromate cu mozzarella

Pastele cu mozzarella, busuioc, ardei copţi, roşii cherry şi praz sunt delicioase şi săţioase. Pregătite după reţeta sugerată de alexandracooks.com, pastele se pregătesc repede şi uşor.

Ingrediente

  • 453 g de paste în formă de scoici
  • 100 g de seminţe de pin

Citește și: Prânz rapid şi delicios: Paste linguine cu ierburi aromatice şi parmezan

  • 470 g de roşii cherry
  • un praz sau o ceapă roşie, bine mărunţit(ă)
  • trei ardei roşii copţi
  • două mingi de mozzarella

Citeşte şi: Prânz sățios și hrănitor: Paste rigatoni cu legume și stafide aurii

  • un buchet de busuioc
  • ulei extra-virgin
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat

Citeşte şi: Reţetă pentru un prânz delicios şi hrănitor la serviciu sau în călătorie: Wrap cu carne de curcan

  • o lămâie, tăiată pe jumătate
  • parmezan ras

Accesaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.

Mod de pregătire

Se fierb pastele opt minute, cu un vârf de cuţit de sare. Se scurg şi se lasă la o parte.

Între timp, se prăjesc seminţele de pin la temperatură scăzută. Se iau de pe aragaz când devin aurii.

Se taie roşiile în jumătate. Se îndepărtează capetele prazului şi se mărunţesc partea albă şi cea verde deschis. Se taie ardeii copţi în fâşii subţiri.

Apoi, se taie mozzarella în cuburi de aproximativ aceeaşi mărime cu jumătăţile de roşii.

Citește și: Reţetă pentru răsfăţ de vară: Sangria cu pepene roşu, portocale şi coacăze

Într-un bol mare, se pun pastele, peste care se toarnă ulei de măsline, astfel încât să fie acoperite suficient. Se potriveşte cu sare şi piper. Deasupra, se adaugă toate ingredientele pregătite.

Se rup frunzele mici de busuioc şi se adaugă în bol. Se iau cinci frunze mai mari, se aşază una peste alta, se înfăşoară într-un sul, după care se taie în fâşii subţiri. Se adaugă în bol.

Se stoarce o jumătate de lămâie deasupra amestecului, după care se adaugă parmezan ras. Se amestecă uşor cu o lingură mare.

În final, se gustă şi se potriveşte cu sare, ulei de măsline şi zeamă de lămâie.

 

 

 

 

Cele mai citite

CFR dă startul programului „Trenurile Soarelui”

CFR Călători dă startul programului estival „Trenurile Soarelui”, cu zeci de garnituri ce vor lega toate regiunile țării de stațiunile de pe litoralul românesc...

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...

Sprijin UE pentru îmbunătățirea cooperării dintre Ucraina și Republica Moldova. Vama de la Reni, renovată cu bani europeni

Comisia Europeană (CE), împreună cu Ucraina, Republica Moldova, România și SUA, au inaugurat astăzi, 16 mai, punctul renovat de trecere a frontierei dintre Ucraina...
Ultima oră
Pe aceeași temă