În ziarele de miercuri, citim despre unul dintre cele mai luxoase complexe rezidențiale bisericești din România, reacția grecilor la măsurile de austeritate adoptate în 2009, dar și cum Registrul Comerțului poate dizolva o societate comercială. În continuare aflăm ce se petrece la vila Lac 3, noua reședință a lui Iohannis și efectul lipsei de consiliere în carieră pentru elevii români.
Adevărul arată cum unul dintre cele mai luxoase complexuri rezidenţiale bisericeşti din România, cel aflat în grija de arhiepiscopului Tomisului la Dorna Arini, se va îmbogăți cu încă un lăcaş de cult finanţat din bani publici. Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfinţitul Teodosie, a anunţat construirea unei a doua biserici în cadrul complexului bisericesc „Acoperământul Maicii Domnului“ situat în localitatea suceveană Dorna Arini, satul natal al ierarhului Bisericii Ortodoxe Române. La final, edificiul de cult ar urma să fie unul dintre cele mai impozante din Bucovina. „Noi, când am început această lucrare, ne gândeam la ceva foarte modest, dar singur aşezământul s-a cerut a fi mai dezvoltat şi pentru a putea răspunde nevoilor mai multor oameni“, a subliniat ierarhul BOR.
Gândul le-a prezentat grecilor momentul în care Traian Băsescu a anunțat în 2009 măsurile de austeritate pentru România, dar și controalele ANAF de pe litoral, în condițiile în care, în Grecia, evaziunea fiscală este 40 % din PIB. ”Toate astea se întâmplă în România?”, este una dintre reacţiile generate de înregistrarea în care sunt ilustrate controalele inspectorilor fiscali la comercianţii de pe litoral, de 1 mai. Cele 500 de milioane de euro care lipseau din bugetul României la acea dată au fost catalogate drept ”bani de alune” de elenii cu care Gândul a stat de vorbă. Grecii spuneau, la finele săptămânii trecute, că deşi vor fi nevoiţi să strângă din curea, ei nu vor renunţa la stilul de viaţă de până acum.
Hotnews arată care sunt cele șase motive pentru care, începând de joi, Registrul Comerțului poate dizolva o firmă. Începând de joi, Registrul Comerțului sau orice altă persoană interesată pot determina dizolvarea firmei, dacă nu au fost depuse situațiile financiare anuale sau dacă ați declarat că nu ați desfășurat activitate economică. Alte 5 cazuri enumerate punctual de lege când se dispune dizolvarea societății sunt: societatea nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot întruni, acționarii/asociații au dispărut ori nu au domiciliul cunoscut ori reședința cunoscută, nu mai sunt îndeplinite condițiile referitoare la sediul social, inclusiv că urmare a expirării duratei actului care atesta dreptul de folosință asupra spațiului cu destinație de sediu social, a încetat activitatea societății sau nu a fost reluată activitatea după perioadă de inactivitate temporară, anunțata organelor fiscale și înscrisă în Registrul Comerțului, perioadă care nu poate depăși 3 ani de la data înscrierii în Registrul Comerțului și societatea nu și-a completat capitalul social, în condițiile legii.
Evenimentul Zilei scrie despre renovările care au loc la vila Lac 3, unde se va muta președintele Klaus Iohannis și soția lui, Carmen Iohannis. Evz a întrebat Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) dacă: există în planul de investiții prevăzută o astfel de lucrare, dacă a fost făcută o solicitare privind renovarea/modernizarea Vilei LAC 3 și dacă da cine a făcut-o, când și cu ce motivare. De asemenea, Evz a dorit să afle dacă solicitarea a fost deja aprobată și ce sumă a fost alocată pentru aceste modificări/ modernizări și care este lista modernizărilor ce urmează a fi făcute la Vila LAC 3.
Capital arată care este topul celor mai mari producători de țigări din România. Piaţa ţigaretelor şi produselor din tutun prezintă caracteristicile clasice ale unui oligopol, dominat de câteva companii multinaţionale. Cifra de afaceri combinată a primilor 3 jucători reprezintă aproape 95% din vânzările industriei şi sunt în creştere faţă de anul anterior cu aproximativ 7,5%. Ocupantele primelor cinci locuri ale acestui top din anul 2013 îşi păstrează poziţiile şi în anul 2014. În plus, liderul clar de piaţă este JTI, iar BAT şi Philip Morris ”se bat” pentru poziţiile 2 şi 3. Profitabilitatea sectorului este influenţată puternic de nivelul accizei, cursul de schimb şi reglementările la nivel european şi naţional aplicabile acestui sector.
Ziarul Financiar scrie care este efectul lipsei de consiliere în carieră pentru elevi. Peste o treime (33,8%) dintre tinerii români absolvenţi de facultate cu vârsta cuprinsă între 20 şi 34 de ani nu au reuşit să se angajeze în primii trei ani de după absolvire, arată datele Eurostat, biroul de statistică al Comisiei Europene.Astfel, rata de ocupare a tinerilor absolvenţi de facultate (indicator calculat ca raport dintre populaţia ocupată din grupa de vârstă 20- 34 de ani cu studii superioare din totalul populaţiei din aceeaşi grupă de vârstă şi studii) a ajuns la 66% în România anul trecut, în scădere faţă de 2008, cel mai bun an pentru angajarea „licenţiaţilor“, când indicatorul era de aproape 85%.
Wall Street prezintă povestea unui român care face parte din fundația umanitară A-Team, înființată de Vodafone. Astfel, Alexandru Toader, în vârstă de 27 de ani, a fost escortat de trupe ale ONU, a aterizat dupa o cădere masivă în gol pe un teren de țărână, a locuit între zeci de mii de refugiați și tocmai s-a întors din Kenya. ”Apropo de diferențele etnice. Deși acolo nu plouă decât rar de tot, când am ajuns noi a plouat torențial, s-a inundat zonă. Spre deosebire de mulți români, cei de acolo s-au unit imediat, indiferent de cultură, religie, etnie sau crez, au pus umăr de la umăr și au format, extrem de rapid , uneori comunicând doar prin gesturi, baraje împotrivă apei. În România, când e apa mare, suni la 112 și stai cu mână în sân să vina autoritățile să rezolve. Refugiații sunt organizați, se înțeleg, nu au așteptat divinitatea” să îi salveze”, a povestit Toader.
Pro Sport arată cu cine se va bate Lucian Bute pe 15 august. Astfel, Bute a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Montreal, că adversarul său din gala de pe 15 august va fi italianul Andrea Di Luisa. Acesta are 33 de ani, acelaşi număr de înfrângeri ca şi Lucian, două, în schimb a câştigat numai 17 partide, faţă de 31, cât are românul. Di Luisa este campion european en titre la categoria supermijlocie. Conform înţelegerii dintre cele două părţi, meciul va avea loc un kilogram peste categoria supermijlocie, adică 77,7 kg.