Frigăruile hawaiiene cu carne de pui marinată şi ananas sunt savuroase, excelente pentru weekendurile cu prietenii sau familia. După reţeta sugerată de allrecipes.com, frigăruile se pregătesc uşor, cu ingrediente la îndemână.
Ingrediente
- trei linguri cu sos de soia
- trei linguri cu zahăr brun
Citeşte şi: Răsfăţ culinar de vară. Salată cu tofu, servită în coajă de pepene roşu
- două linguri cu vin Sherry
- o lingură cu ulei de susan
- un sfert de linguriţă cu ghimbir
Citeşte şi: Reţetă pentru un prânz delicios şi hrănitor la serviciu sau în călătorie: Wrap cu carne de curcan
- un sfert de linguriţă cu pudră de usturoi
- opt bucăţi de piept de pui dezosat şi curăţat de piele, tăiate în cuburi de 5 cm
- 570 de cuburi de ananas din compot, scurse
Beţe de frigărui
Citeşte şi: Reţetă pentru o masă delicioasă: Salata confetti cu creveţi
Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.
Mod de pregătire
Într-un vas scund, se amestecă sosul de soia, zahărul brun , vinul Sherry, uleiul de susan, ghimbirul şi pudra de usturoi. Se tăvălesc bucăţile de carne în sos, până când se acoperă complet. Se lasă la marinat în frigider, timp de cel puţin două ore.
Citeşte şi: Prânz sățios și hrănitor: Paste rigatoni cu legume și stafide aurii
După aceea, se aşază pe beţele de frigărui, alternativ, bucăţile de piept de pui marinat şi ananas.
Se pun pe grătar pentru 15 sau 20 de minute, întorcându-le, din când în când.