16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialFOTO. Noul Toyota Mirai ajunge în Europa. Cum arată și cât va...

FOTO. Noul Toyota Mirai ajunge în Europa. Cum arată și cât va costa hibridul cu celule cu hidrogen

Toyota a lansat, în 2015, noul hibrid Mirai, care este propulsat de un sistem bazat pe celule de hidrogen, tehnologie în curs de dezvoltare în industria auto. Modelul va intra și în Europa, după ce în Japonia impactul a fost unul scontat.

Cu toate că este vorba despre o mașină produsă într-un număr mic de unități, câteva sute anual, Toyota Mirai ar putea fi următorul succes al japonezilor după Prius. Mirai va fi disponibil în Marea Britanie, pentru început, la un preț de 60.000 lire sterline (circa 86.000 euro). Mai ieftină ar putea fi pe celelalte piețe europene, urmând să aibă un preț de pornire situat în jurul a 66.000 euro, fără taxe.

Citește și FOTO. RATB testează NOUL Mercedes-Benz Citaro. Cum arată autobuzul de ultimă generație

O berlină compactă în cinci uși, Mirai are patru locuri și o capacitate a portbagajului de 360 litri. Modelul va avea printre dotări: climă, cameră video pentru parcarea cu spatele, sistem de navigare prin satelit, faruri cu LED și suprafețe acoperite în piele, lucrate manual. Sistemele de siguranță vor fi cele devenite deja standard la modelele premium, ca avertizarea la părăsirea benzii, sau adaptive cruise control.

Sistemul de propulsie este unul bazat pe celulele de hidrogen, care în reacție cu oxigenul vor propulsa un motor electric de pe puntea față. Puterea totală va fi de 135 CP, suficient pentru care mașina să aibă niște performanțe decente. Autonomia este de aproape 500 kilometri.

Citește și FOTO. BMW Seria 3 Facelift, lansat în România. Cât costă modelul german

Toyota Mirai este produsă într-un număr de 700 unități, în 2015, iar în anii următori producția va crește la câteva mii. În Japonia există deja 1500 de pre-comenzi.

Toyota Prius este unul dintre cel mai bine vândute hibride din lume, alături de modele, cum ar fi principalul rival, Nissan Leaf.

Citește și Takata LOVEȘTE din nou. Aproape 40% din producția Ferrari pe un an, AFECTATĂ

 

 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă