15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialFOTO. F-15 şi MiG 21 LanceR execută zboruri comune deasupra României

FOTO. F-15 şi MiG 21 LanceR execută zboruri comune deasupra României

Avioane americane F-15, aparţinând Gărzii Naţionale din statul Oregon, şi avioane MiG 21 LanceR ale Forţelor Aeriene Române au executat zboruri în formaţie mixtă deasupra României.

Zborurile comune s-au realizat cu prilejul mitingului aerian de la Câmpia Turzii. În formaţia mixtă au fost două aeronave F-15 Eagle şi două avioane MiG 21 LanceR.

Avioanele au folosit pentru decolare şi aterizare Baza Aeriană 71, unde este dislocată Escadrila 123 din Garda Naţională a SUA.

Citeşte şi: De Ziua Forțelor Aeriene, aviatorii fac SPECTACOL la Bucureşti și la Câmpia Turzii

Avioanele F-15 şi circa 200 de militari americani (piloţi şi personal tehnic) se află în România pentru o misiune cu durata de şase luni.

Piloţii români vor primi în dotare avioane F-16, de fabricaţie americană. Prima escadrilă (12 aparate) a fost deja achiziţionată, din Portugalia,  de Ministerul român al Apărării. Pe măsură ce avioanele F-16 vor ajunge în România, compatibilitatea dintre Forţele Aeriene Române şi cele americane va fi din ce în ce mai bună.

Citeşte şi:  Primii piloţi români de F-16 vor da TEST cu ministrul Apărării, Mircea Duşa

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă