16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialExecedent de energie, din 2019

Execedent de energie, din 2019

România ar putea, din adoua jumătate a anului 2019, să producă mai multă energie şi gaze decât consumă, intrând astfel în rândul primelor trei ţări europene din acest punct de vedere, a declarat vineri ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu. „Avem şansa să intrăm, probabil alături de Danemarca, în rândul ţărilor europene care produc mai multă energie decât consumă”, a spus ministrul, citat de Mediafax

El a adăugat că o direcţie strategică a României trebuie să fie un mix energetic cât mai echilibrat. Ministrul a afirmat că speră ca în octombrie, chiar dacă este un termen ambiţios, Departamentul pentru Energie să prezinte public un prim draft al noii strategii energetice, la care lucrează 25 de oameni din sectorul energetic.

„Strategia trebuie să fie rezultatul intereselor statului român în sectorul energetic”, a precizat ministrul. Totodată, Nicolescu a arătat că este clar că în domeniul energiei regenerabile România a progresat prea mult, într-un timp prea scurt, iar de acum înainte este nevoie de o dezvoltare prudentă. „Trebuie să fim siguri că reţelele pot prelua şi trebuie să avem în vedere şi suportabilitatea. Un obiectiv este şi păstrarea locurilor de muncă”, a mai spus Nicolescu.

Potrivit datelor INS, resursele de energie primară au scăzut anul trecut cu 9,2% faţă de 2012, la 30,95 milioane tone echivalent petrol (tep), iar cele de energie electrică s-au redus cu 3,2%, la 58,94 miliarde KWh.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă