16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialVotați cea mai bună imagine a Lunii realizată de NASA

Votați cea mai bună imagine a Lunii realizată de NASA

Agenția spațială americană NASA a publicat cinci fotografii cu suprafaţa lunară şi i-a invitat pe internauţi să o aleagă pe cea mai spectaculoasă dintre acestea. Imaginea aleasă va fi folosită ca fundal pentru pagina de start a unui site ce va fi lansat pentru a marca a cincea aniversare a sondei Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO).

Fotografiile din concursul „Moon As Art” (Luna ca artă) pot fi văzute pe o pagină creată special în acest scop de NASA. Votul a început pe 23 mai și va fi deschis până pe 6 iunie, potrivit paginii de Internet a NASA.

Sonda LRO a fost lansată în urmă cu cinci ani, pe 18 iunie. După o călătorie de patru zile, dispozitivul spațial s-a plasat cu succes pe orbita Lunii, pe 23 iunie, de unde a început să trimită pe Terra mii de imagini cu suprafaţa lunară precum și o mulțime de informații științifice. 

LRO a fost o misiune remacabilă cu descoperiri foarte importante cu privire la sistemul nostru solar și la procesele ce au loc pe Lună, consideră consilierul științific al proiectului, John Keller, de la Centrul NASA pentru Zboruri Spațiale Goddard din Greenbelt, Maryland. 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă