13.2 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăLifestyleBarcelona l-a transferat pe puștiul minune al Croației, Alen Halilovici

Barcelona l-a transferat pe puștiul minune al Croației, Alen Halilovici

Barcelona a finalizat cel de-al doilea transfer al său, din această vară, Alen Halilovici. Mijlocul de 17 ani al lui Dinamo Zagreb a semnat un contract pe cinci ani de zile cu Barcelona.

"Este o zi minunată şi sunt foarte fericit. Întotdeauna am fost fanul Barcelonei şi ştiu foarte multe lucruri despre club. În acest an am urmărit foarte mult meciurile echipei Barcelona B, care are mulţi jucători tineri şi talentaţi. Ştiu să vorbesc puţin în catalană. Am o şansă foarte mare de a evolua pentru cel mai puternic club din lume", a declarat Halilovici potrivit site-ului oficial al clubului.

Vicecampioana Spaniei a plătit pentru el suma de 2,2 milioane de euro, plus diverse bonusuri de performanţă. Transferul tânărului, cu toate că la un moment era dat ca și încheiat a intrat în impus din cauza unei sancțiuni impuse de UEFA clubului Barcelona. Inițial catalanilor le-a fost ridicat dreptul de a mai transfera vreun jucător timp de un an, ulterior sancțiunea fiind înlăturată.

Halilovici a jucat în acest sezon 18 meciuri pentru clubul croat, în 9 dintre ele fiind titular. El a înscris trei goluri şi evoluează ca mijlocaş ofensiv sau pe flancuri. Pentru tânărul jucător au mai intrat în cursă şi Arsenal, Manchester City sau Tottenham.

Halilovici va împlini 18 ani, anul acesta, pe 18 iunie. El este al doilea transfer al Barcelonei din această vară, după portarul german Marc-Andre ter-Stegen, adus de la Borussia Monchengladbach. 

 

Cele mai citite

Avertismente din mai multe industrii: Ceasuri de lux, oțel, retail și auto afectate de scăderea cererii

Primele luni ale anului 2024 au adus semnale de alarmă din diverse sectoare economice, inclusiv producția de ceasuri de lux, oțel, retail, auto. Printre...

Mesajul lui Ciolacu pentru seniori, de ziua lor: cadou neimpozitat pentru pensii sub 3000 de lei

Premierul Ciolacu transmite că măsura se aplică tuturor pensiilor din sistemul public, dar și pentru cel de apărare și ordine publică Marcel Ciolacu susține,...

Scene apocaliptice la Zaporojie după atacul Rusiei: „Maşinile au luat foc, copacii au fost puşi la pământ”

Rusia a atacat din nou Ucraina cu valuri de drone. La Kiev, asaltul a durat cinci ore. Bombardamentul a avut loc în ziua în...
Ultima oră
Pe aceeași temă