16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialAlegeri europarlamentare. Aproximativ 200 de deținuți au votat la Penitenciarul Miercurea Ciuc,...

Alegeri europarlamentare. Aproximativ 200 de deținuți au votat la Penitenciarul Miercurea Ciuc, iar alți 500, la Aiud

UPDATE. Peste cinci sute de deţinuţi de la Penitenciarul Aiud din judeţul Alba au votat, duminică, pentru ei fiind trimise urne mobile de la două secţii din apropierea închisorii.

Aproximativ 200 de deţinuţi de la Penitenciarul Miercurea Ciuc au votat pentru Parlamentul European, cel mai tânăr fiind un bărbat de 20 de ani condamnat la nouă ani de închisoare pentru tentativă la omor deosebit de grav, care şi-a exercitat pentru prima dată acest drept, informează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Miercurea Ciuc, subcomisarul Adrian Bujac, a declarat că din totalul de 450 de persoane încarcerate, 218 au drept de vot, iar dintre acestea 185 au cerut să îşi exercite acest drept, în timp ce 33 au refuzat, în scris, să se pronunțe la scrutinul europarlamentar.

Citește și: 15 arestați din Sibiu au votat în urna mobilă 

Din numărul celor care au solicitat să voteze, patru persoane se află în stare de arest preventiv, iar 181 au fost condamnate definitiv, fără să își piardă dreptul de vot prin sentinţe judecătoreşti. Aceștia au fost încarcerați după ce au comis diverse infracțiuni, de la furt, tâlhărie, viol, tentative la omor și omor deosebit de grav.

Citește si: Alegeri europarlamentare. Peste 3.500 de români care au împlinit vârsta de 100 de ani, așteptați la urne

Potrivit sursei citate, cel mai tânăr deținut care a votat, duminică, are 20 ani, este condamnat la nouă ani de închisoare pentru tentativă la omor deosebit de grav şi şi-a exprimat pentru prima dată opţiunea electorală.

Citește și. Alegeri europarlamentare. Mihail Vlasov a solicitat urna mobilă

Pe de altă parte, cel mai vârstic votant din Penitenciarul Miercurea Ciuc este un bărbat de 69 de ani, condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 22 ani, pentru omor deosebit de grav.

Citește si: Incident la Vaslui. Prefectul cere înlocuirea președinților secțiilor de votare din comuna Dimitrie Cantemir pentru că aceștia ar fi plecat cu ștampilele acasă

Procesul electoral a durat aproximativ două ore și s-a încheiat fără incidente, a precizat Adrian Bujac.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă