22.1 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSportBăsescu, despre condamnarea lui Fenechiu: Şi dacă avea gura mare, şi dacă...

Băsescu, despre condamnarea lui Fenechiu: Şi dacă avea gura mare, şi dacă tăcea ca un melc, tot la puşcărie ajungea

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marți, într-un interviu la TeleM Iaşi, că Relu Fenechiu a furat dintr-o companie de stat şi că, indiferent "dacă a avut gura mare sau tăcea ca un melc, tot la puşcărie ajungea", conform Mediafax.

Întrebat cum comentează faptul că Relu Fenechiu a invocat faptul că dacă nu avea gura mare în raport cu preşedintele ţării nu ar fi fost condamnat, Traian Băsescu a spus că şi "dacă ar fi tăcut ca un melc tot la puşcărie ajungea”.

"Nu există un procuror sau judecător care să poată spune că preşedintele ne-a spus să-i facem dosar lui Fenechiu. E o prostie ce a spus Fenechiu. Asta e caracteristica oamenilor laşi. Să găsească o motivaţie politică la lucrurile pe care le-a făcut. Fenechiu pur şi simplu a furat. Şi dacă avea gura mare sau nu avea gura mare, dacă tăcea ca un melc, tot la puşcărie ajungea pentru ce a făcut. A furat dintr-o companie de stat”, a afirmat Traian Băsescu.

La sfârşitul lunii ianuarie, Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv de către instanţa supremă la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Transformatorul" şi s-a predat Poliţiei Judeţene Iaşi, fiind încarcerat în arest alături de fratele său, Lucian Fenechiu, şi Mihai Bogdan Damian. În 2 februarie, Fenechiu a fost transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi.

Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, în dosarul cunoscut ca "Transformatorul", fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.

La începutul lunii mai, Relu Fenechiu a transmis, din penitenciar, o scrisoare în care spune că viaţa lui s-a schimbat "fundamental” şi că "nimic nu mai este ca înainte”, atât în plan familial, cât şi în plan uman, sentimental sau politic.

El afirmă că nu s-a războit cu procurorii, însă a crezut că, indiferent ce spun aceştia, judecătorii îi vor da dreptate, el susţinând că a fost condamnat "într-o manieră care sfidează normele de drept”, în condiţiile în care nu i-a fost acceptată vreo expertiză financiară şi nu i s-a admis vreun martor al apărării.

"Nu voi retracta nimic din ceea ce am spus despre dosarul instrumentat de DNA, judecat de ICCJ şi dirijat atent de către Traian Băsescu şi oameni din jurul lui, ci, dimpotrivă, voi aduce în perioada următoare tot mai multe probe care să arate românilor ce a însemnat ideea de «justiţie» în cazul meu. Mă voi adresa instituţiilor internaţionale despre ce s-a întâmplat aici, voi cere experţi internaţionali care să evalueze rechizitoriul, administrarea probelor şi, în fond, tot ce s-a întâmplat în cazul meu, de la comiterea aşa-ziselor «fapte» şi până la condamnarea mea definitivă”, mai scrie Relu Fenechiu.

El aminteşte că mulţi dintre apropiaţii săi i-au sugerat să demisioneze din Parlament, pentru ca dosarul său să fie judecat de o altă instanţă, şi că i s-a spus că ar fi mai bine să nu se se implice în conducerea campaniei electorale pentru referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.

Cele mai citite

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...

Umit Akdag, fotbalistul din Ligue 1, va reprezenta naționala României U21 în preliminariile EURO 2025!

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a confirmat că fundașul central Umit Akdag va juca pentru naționala României U21, fiind convins de Daniel Pancu...

Cea mai așteptată funcție pentru Spotify: Offline Backup

Spotify a anunțat lansarea unei funcții noi, numită Offline Backup, disponibilă exclusiv pentru utilizatorii Premium. Offline Backup, funcție nouă pentru Spotify Această funcție le permite utilizatorilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă