22.1 C
Bucureศ™ti
vineri, 4 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialSoldaศ›ii ruศ™i s-au retras la 10 kilometri de graniศ›a cu Ucraina

Soldaศ›ii ruศ™i s-au retras la 10 kilometri de graniศ›a cu Ucraina

Trupele ruseลŸti s-au retras la cel puลฃin zece kilometri de frontiera cu Ucraina, au anunลฃat grฤƒnicerii ucraineni, citaลฃi de AFP, conform Mediafax

"Putem spune cฤƒ trupele ruseลŸti sunt acum la cel puลฃin zece kilometri de frontierฤƒ. În ceea ce priveลŸte ce se întâmplฤƒ dincolo (de cei zece kilometri), nu pe mine ar trebui sฤƒ mฤƒ întrebaลฃi", ci pe ruลŸi, a declarat Serghei Astahov, precizând cฤƒ un avion de recunoaลŸtere a survolat cu o zi înainte 820 de kilometri de frontierฤƒ.

PreลŸedintele rus Vladimir Putin a ordonat luni retragerea trupelor trimise de la sfârลŸitul lunii martie la frontiera cu Ucraina, dar nici NATO ลŸi nici SUA nu au confirmat aceastฤƒ retragere. Ministerul rus al Apฤƒrฤƒrii a anunลฃat marลฃi dimineaลฃฤƒ cฤƒ trupele se pregฤƒtesc de retragere.

Acuzatฤƒ de Kiev cฤƒ susลฃine rebeliunea armatฤƒ din estul ลฃฤƒrii, Rusia dispune, potrivit occidentalilor, de 40.000 de soldaลฃi la frontiera cu Ucraina, mobilizaลฃi în cadrul unor exerciลฃii militare.

Aceastฤƒ demonstraลฃie de forลฃฤƒ a alimentat temerile invadฤƒrii Ucrainei, dupฤƒ ce Rusia a anexat în martie peninsula Crimeea.

Anunลฃul retragerii trupelor ruse intervine în condiลฃiile în care confruntฤƒri sporadice între insurgenลฃii proruลŸi ลŸi soldaลฃii ucraineni continuฤƒ în regiunile Lugansk ลŸi Doneลฃk.

Între timp, miliardarul Rinat Ahmetov, patronul clubului de fotbal ลžahtior Doneลฃk, le-a cerut angajaลฃilor sฤƒi din regiunea Donbas sฤƒ participe la manifestaลฃii împotriva separatiลŸtilor proruลŸi. Mii de muncitori au manifestat la Mariupol ลŸi Doneลฃk, potrivit AFP.

La rândul lor, separatiลŸtii proruลŸi au anunลฃat începerea procesului de "naลฃionalizare" a companiilor din regiune, inclusiv cele aparลฃinând miliardarului Rinat Ahmetov.

Omul de afaceri s-a implicat în ultimele zile în diverse acลฃiuni pentru apฤƒrarea muncitorilor în faลฃa atacurilor separatiลŸtilor. El a înfiinลฃat miliลฃii neînarmate, formate de angajaลฃi, pentru a restabili ordinea la Mariupol, dupฤƒ violenลฃele care s-au soldat cu mai mulลฃi morลฃi.

Cele mai citite

O nouฤƒ ediศ›ie Tezaur รฎncepe pe 7 octombrie, cu dobรขnzi neimpozabile de pรขnฤƒ la 7%

รŽncepรขnd cu 7 octombrie, romรขnii au ocazia sฤƒ investeascฤƒ รฎn titluri de stat TEZAUR, cu maturitฤƒศ›i de 1, 3 ศ™i 5 ani, oferind dobรขnzi...

VIDEO. Rฤƒzvan Exarhu, scandal cu un cetฤƒศ›ean. „Cu ce drept mฤƒ filmezi?”

Rฤƒzvan Exarhu, cunoscut jurnalist ศ™i om de radio, a fost implicat recent รฎntr-un incident public care a atras atenศ›ia internauศ›ilor. Totul a รฎnceput cรขnd un...

O companie din Rusia anunศ›ฤƒ cฤƒ va face troc cu Pakistanul, schimbรขnd nฤƒut ศ™i linte pentru alimente

O companie din Rusia, Astarta-Agrotrading, a decis sฤƒ facฤƒ troc cu nฤƒut ศ™i linte รฎn schimbul unor cantitฤƒศ›i de tangerine, orez ศ™i cartofi din...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ