22.9 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialRusia รฎศ™i cheamฤƒ trupele de la graniศ›a cu Ucraina, dar cere Kievului...

Rusia รฎศ™i cheamฤƒ trupele de la graniศ›a cu Ucraina, dar cere Kievului sฤƒ-ศ™i retragฤƒ militarii din est

Preศ™edintele rus Vladimir Putin a cerut, luni, revenirea trupelor care au efectuat manevre în apropiere de frontiera cu Ucraina la bazele lor de dislocare permanentฤƒ, însฤƒ a cerut ca autoritฤƒศ›ile ucrainene sฤƒ-ศ™i retragฤƒ trupele din estul ศ›ฤƒrii, relateazฤƒ agenศ›iile de presฤƒ ruse, citate de AFP, potrivit Agerpres.

'Vladimir Putin a ordonat ministrului apฤƒrฤƒrii (Serghei ศ˜oigu) sฤƒ readucฤƒ trupele în garnizoane, odatฤƒ cu încheierea aplicaศ›iilor', a indicat preศ™edinศ›ia rusฤƒ, citat de agenศ›iile ruse de presฤƒ.

Moscova a cerut autoritฤƒศ›ilor de la Kiev 'sฤƒ punฤƒ capฤƒt imediat represaliilor ศ™i violenศ›elor ศ™i sฤƒ-ศ™i retragฤƒ trupele' din estul ศ›ฤƒrii, îndemnând ca problemele acumulate sฤƒ fie rezolvate prin mijloace paศ™nice.

Kremlinul a constatat o creศ™tere a tensiunilor în Ucraina pe fondul continuฤƒrii operaศ›iunii de represalii, a declarat Dmitri Peskov, purtฤƒtorul de cuvânt al preศ™edintelui rus, la finalul Consiliului Securitฤƒศ›ii Rusiei, convocat luni de Vladimir Putin. ศ˜eful statului rus se deplaseazฤƒ luni la Shanghai, pentru o vizitฤƒ de douฤƒ zile în China, unde va participa la cel de-al IV-lea summit al Conferinศ›ei privind interacศ›iunea ศ™i mฤƒsurile de consolidare a încrederii în Asia (CICA), informeazฤƒ ITAR-TASS.

Trupele guvernamentale ale Kievului desfฤƒศ™oarฤƒ de la mijlocul lunii aprilie o operaศ›iune specialฤƒ împotriva miliศ›iilor proruse din estul ศ›ฤƒrii. Principalele bastioane ale separatiศ™tilor se aflฤƒ la Slaviansk, Kramatorsk ศ™i alte oraศ™e din regiunile Doneศ›k ศ™i Lugansk, unde insurgenศ›ii controleazฤƒ o parte din instituศ›iile statului.

Serviciul pentru frontiera de stat a Ucrainei declarase încฤƒ la 16 mai cฤƒ trupele ruse au încetat sฤƒ comitฤƒ acศ›iuni provocatoare în apropiere de graniศ›a ucraineanฤƒ, conform unei declaraศ›ii a unui consilier al ศ™efului acestui serviciu, Serghei Astahov, citat de agenศ›ia ucraineanฤƒ de presฤƒ Unian.

Potrivit acestuia, înainte, trupele ruse ศ™i blindate s-au apropiat în mai multe rânduri, în mod provocator, la o distanศ›ฤƒ de 300-350 de metri de graniศ›a ucraineanฤƒ.

Cele mai citite

Adriean Videanu ศ™i soศ›ia, „pensionarii” de lux, prinศ™i la vamฤƒ cu bijuterii de peste jumฤƒtate de milion de euro

Fostul ministru al Economiei ศ™i soศ›ia sa au fost opriศ›i รฎn aeroportul din Munchen, pentru cฤƒ nu au declarat bijuterii de peste 650.000 de...

Ineficienศ›a energeticฤƒ: Povestea care ne costฤƒ scump

Romรขnia, odinioarฤƒ un jucฤƒtor energetic major รฎn Europa de Est, se confruntฤƒ acum cu o realitate sumbrฤƒ: preศ›urile au explodat, iar ศ›ara e รฎn...

De Ziua Educaศ›iei, preศ™edintele Iohannis a decorat peste 100 de unitฤƒศ›i de รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขnt

Preศ™edintele a transmis cฤƒ educarea unor รฎntregi generaศ›ii este una dintre cele mai frumoase vocaศ›ii Preศ™edintele Klaus Iohannis a transmis sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie, unย mesajย cu ocazia...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ