27.6 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialPutin a cerut încetarea exerciţiilor militare în apropierea frontierelor cu Ucraina

Putin a cerut încetarea exerciţiilor militare în apropierea frontierelor cu Ucraina

 Vladimir Putin a ordonat luni încetarea exerciţiilor militare în apropierea frontierelor cu Ucraina. Totodată autoritățile de la Moscova cer Kievului să-şi retragă "imediat" trupele din estul ţării.

"Vladimir Putin i-a ordonat ministrului Apărării să cheme trupele în garnizoane (…) din cauza încheierii exerciţiilor", a anunţat Kremlinul, citat de agenţii ruse preluate de Mediafax.

Rusia îndeamnă Ucraina "să pună capăt imediat operaţiunii represive şi violenţelor şi să retragă trupele", a mai anunţat Kremlinul.

Ministerul ucrainean de Externe a trimis Moscovei o notă de infomare cu propunerea de a iniţia "imediat" activităţi comune în scopul stabilizării situaţiei la frontiera ruso-ucraineană.

Kievul a propus Moscovei să ia măsuri pentru a stabiliza situaţia în regiune, iar "lipsa unei reacţii corespunzătoare din partea Rusiei va fi calificată de partea ucraineană drept o încălcare a angajamentelor şi acordurilor bilaterale", afirmă diplomaţia de la Kiev.

La rândul său, Ministerul rus de Externe a afirmat că va examina propunerea autorităţilor ucrainene, potrivit adjunctului ministrului rus de Externe Grigori Karasin.

Cele mai citite

Adriean Videanu și soția, „pensionarii” de lux, prinși la vamă cu bijuterii de peste jumătate de milion de euro

Fostul ministru al Economiei și soția sa au fost opriți în aeroportul din Munchen, pentru că nu au declarat bijuterii de peste 650.000 de...

Ai putea ucide UE, spune Franța. Ba nu ai putea, răspunde Germania

Macron și Scholz se înfruntă din nou, pentru a contracara America protecționistă și puterea chineză Emmanuel Macron și Olaf Scholz conduc cele mai mari două...

Ineficiența energetică: Povestea care ne costă scump

România, odinioară un jucător energetic major în Europa de Est, se confruntă acum cu o realitate sumbră: prețurile au explodat, iar țara e în...
Ultima oră
Pe aceeași temă