17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăTechAntonescu, despre ruperea USL: S-a umplut paharul. PSD nu a respectat înțelegerile....

Antonescu, despre ruperea USL: S-a umplut paharul. PSD nu a respectat înțelegerile. Ponta a mințit. Nu Voiculescu a fost inventatorul USL

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, în cadrul unei emisiuni transmise de postul B1TV, că membrii PSD au dat de-a lungul timpului mai multe semne că nu vor respecta lucrurile stabilite și că liberalii au ales să iasă din USL.

Întrebat cine a rupt de fapt USL, liberalul a spus: „Pe fond ei, în fapt noi. USL a fost o înțelegere politică bazată pe câteva înțelegeri de fond. În fond ei în decursul anului 2013 au început să dea semne că nu vor respecta aceste lucruri pe care noi ne-am înțeles și când s-a umplut paharul noi am formalizat un fapt cu conștiința că vom acea niște pierderi electorale”, conform B1TV.

„Noi, PNL, am fost extrem de corecți în parteneriatul acesta. Noi ne-am ținut cuvântul. Ponta este premier pentru că noi ne-am ținut cuvântul. Chiar eu am fost acela care am convenit un anumit mecanism care să confere premierului o autoritate”, a mai spus Crin Antonescu.

Crin Antonescu: „Cel mai mare scandal dintre mine și Ponta a fost cel pentru Legea amnistiei. El a mințit, a fost pus într-o situație imposibilă”

„Știți că cel mai mare scandal dintre mine și Ponta a fost cel pentru Legea amnistiei. Au fost multe scandaluri, dar cel mai mare a fost cel în care eu şi Ponta am început să ne facem unul pe altul mincinos. De minţit a minţit Ponta, dar nu am zis. El a minţit cu legea amnistiţiei. La mulți dintre ei a existat tentația s-o voteze, dar eu le-am zis că nu putem face așa ceva. Ponta a fost pus într-o situație imposibilă”, a zis Crin Antonescu. 

Legea a fost susținută inițial de către PSD și respinsă vehement de către liberali. 

Până la urmă și liderii social-democrați au renunțat să mai sprijine acest proiect de lege, motivând prin faptul că nu este contextul politic favorabil.

Voiculescu nu a fost nici aranjorul din umbră și nici inventatorul USL

Întrebat de ce mergea la întâlniri cu patronul Intact atunci când acesta îi chema pe liderii USL la discuții, Crin Antonescu a declarat: „Nu mă duceam când mă chema Dan Voiculescu. Există întâlnirile oficiale și alte întâlniri, la diverse sedii, chiar și la Grivco”.

În ceea ce privește implicarea lui Dan Voiculescu în deciziile USL, printre care și suspendarea președintelui Traian Băsescu, în vara anului 2012, liberalul a spus că patronul Intact nu a fost aranjorul din umbră al USL.
 

„Dan Voiculescu nu a fost nici aranjorul din umbră și nici măcar inventatorul USL. Dacă veți revedea arhiva, veți vedea că Dan Voiculescu a anunțat cu o anumită candență, o perioadă îndelungată, suspendarea. La un moment dat s-a întâmplat, dar nu pentru că a anunțat-o. A avut o prezență destul de discretă în structurile USL și nu pot să dau o acțiune a USL care să fi fost propusă de Voiculescu”, a declarat Crin Antonescu.
 
 

Cele mai citite

Milionarul care merge cu autobuzul și metroul în București. „E mult mai ieftin”

Valeriu Iftime, patronul echipei FC Botoșani, a vorbit recent despre alegerile sale de transport în București. https://www.youtube.com/watch?v=84HAy8MRl3s Patronul de la FC Botoșani merge cu metroul când...

Două convoaie militare au fost implicate într-un accident rutier între Galați și Brăila

Două convoaie militare au fost implicate într-un accident între Galați și Brăila joi, 19 septembrie. Cele două convoaie aparțineau armatei franceze și trebuiau să...

Debut amânat! N’Jie și Boupendza vor juca primul meci pentru Rapid abia în octombrie

Fanii Rapidului vor trebui să aștepte până în luna octombrie pentru a-i vedea la lucru pe noile vedete ale echipei, Clinton N'Jie și Aaron...
Ultima oră
Pe aceeași temă