16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialBellu: N-am avut ratări în calificări, a ieșit foarte bine

Bellu: N-am avut ratări în calificări, a ieșit foarte bine

Octavian Bellu, antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică al României, a declarat, sâmbătă, după cucerirea medaliei de aur pe echipe la CE de la Sofia, că performanţa se datorează absenţei ratărilor din calificări, astfel că „a ieşit foarte bine”, iar preşedintele FR de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat că a fost impresionat de felul în care echipa „s-a adunat şi s-a bătut pentru aur, de la un capăt la celălalt al finalei”, transmite Mediafax

„A fost un concurs greu, am avut de surmontat nişte nerealizări din calificări pe care poate le-a văzut toată lumea. Nu au fost cele trei ratări de atunci şi a ieşit foarte bine. Nu pot să nu spun, şi Marea Britanie, Rusia, Germania, chiar Italia au fost foarte puternice, s-a văzut că rezultatele se schimbau tot timpul, de la o rotaţie la alta. Noi a trebuit să facem trei soluri foarte bune în a patra rotaţie ca să fim siguri de medalia de aur”, a declarat Octavian Bellu.

Antrenorul echipei României mai spune că nu a fost sigur de medalia de aur în timpul concursului. "Nu am fost sigur că luăm aur, dar după bârnă, al treilea aparat, aşa gândeam că dacă facem sol bun, nu scăpăm aurul", a spus Bellu.

În opinia sa, Larisa Iordache şi Diana Bulimar ar putea cuceri medalii şi duminică, în finalele de la bârnă şi sol. "Nu vreau să fac calcule de azi. Iordache nu are o a doua săritură grea, doar prin jocul rezultatelor se poate clasa pe podium în finala de la sărituri. Apoi, la paralele, aştept un exerciţiu foarte bun din partea ei, dar cele din faţa ei au exerciţii cu note de plecare mari. Aparatele la care aşteptăm clasări bune sunt bârna şi solul, acolo Larisa Iordache ar putea lua medalii, nu spun acum de care, iar Diana Bulimar la bârnă. Orice medalie în plus ne bucură", a adăugat Octavian Bellu.

"A fost un concurs extrem de tare, dar şi de frumos. Marea Britanie a arătat o echipă foarte solidă, care din calificări a mers aproape de valoare ei maximă. Noi am greşit în calificări, dar azi s-au adunat foarte bine fetele. A fost un concurs încărcat de emoţii, de tot ce înseamnă un concurs mare. Rusia e într-o perioadă mai puţin fastă, are fete accidentate, atât au putut azi, dar să nu ne gândim pe viitor că asta e valoarea ei. Personal, m-a impresionat toată echipa României, cum s-a adunat şi s-a bătut pentru medalia de aur de la un capăt la celălalt al finalei. Am avut şansa să fim aproape de ţară, la Sofia, iar oamenii veniţi de acasă ne-au încurajat, le mulţumim, au fost un «jucător» ca la fotbal, jucătorul din afara terenului", a declarat, la rândul său, preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica.

Echipa feminină de gimnastică a României a câştigat, sâmbătă, medalia de aur, la Campionatul European de la Sofia, cea de argint revenind Marii Britanii, iar medalia de bronz, echipei Rusiei. România a obţinut următoarele note în finala pe echipe:

Sărituri – Ştefania Stănilă nota 14.666, Silvia Zarzu 14.633 şi Larisa Iordache 14.866

Paralele – Ştefania Stănilă 13.500, Diana Bulimar 14.133, Larisa Iordache 13.966

Bârnă – Diana Bulimar 14.533, Andreea Munteanu 14.933, Larisa Iordache 14.700

Sol – Andreea Munteanu 14.133, Diana Bulimar 14.225, Larisa Iordache 14.466.

Cu un total de 172.754 puncte, România a cucerit medalia de aur. Pe podium au mai urcat Marea Britanie (170.663 puncte) şi Rusia (169.329).

România va mai fi reprezentată la CE feminine în finalele pe aparate de duminică, de Larisa Iordache la sărituri, paralele, bârnă şi sol, respectiv de Diana Bulimar în finala de la bârnă.

Delegaţia României a obţinut anterior două medalii la junioare: bronz cu echipa şi argint, prin Laura Jurcă la individual-compus.

Obiectivul delegaţiei României la CE de la Sofia este obţinerea a trei-patru medalii. La ediţia din 2012 a Campionatului European, echipa de senioare a României a cucerit medalia de aur, cel din 2014 fiind al şaptelea din palmaresul echipei tricolore.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă