16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialGuvernatorul autoproclamatei regiuni Lugansk, eliberat printr-un atac al rebelilor proruși

Guvernatorul autoproclamatei regiuni Lugansk, eliberat printr-un atac al rebelilor proruși

Grănicerii ucraineni au fost nevoiţi să îl elibereze pe un lider separatist, guvernatorul autoproclamat al regiunii Lugansk, din estul Ucrainei, pe care tocmai îl arestaseră, după ce au fost atacaţi cu grenade de separatişti, relatează AFP, citată de Mediafax.

Valeri Bolotov a fost arestat sâmbătă dimineaţa la un post de control în timp ce tocmai trecuse frontiera cu Rusia. El a făcut obiectul unui mandat de arestare emis de serviciile de securitate ucrainene (SBU), a declarat serviciul de pază a frontierei ucrainene într-un comunicat.

La scurt timp după aceea, "200 de persoane înarmate au încercuit postul de control şi au cerut eliberarea lui Bolotov", potrivit aceleiaşi surse. După o oră de negocieri, atacatorii au "lansat un asalt trăgând şi aruncând grenade", potrivit pazei de frontieră.

"Ei au reuşit să îl smulgă din mâinile" grănicerilor, conchide serviciul.

Separatiştii au confirmat pentru AFP eliberarea lui Valeri Bolotov. "Grănicerii voiau să îl reţină, dar armata noastră l-a eliberat. El este cu noi", a declarat purtătorul de cuvânt al "Republicii populare Lugansk", Vasil Nikitin.

"Am reuşit să îl eliberăm pe Bolotov după un schimb de focuri care a durat 15 minute", a declarat Volodimir Gromov, responsabil de "armata din sud-est", în cursul unei conferinţe de presă la Lugansk, citat de agenţia Interfax Ucraina.

Potrivit lui, atacatorii au fost în număr de 150, faţă de 80 de grăniceri.

Insurgenţii proruşi înarmaţi au decretat "suveranitatea" regiunilor Doneţk şi Lugansk după referendumurile din 11 mai, considerate ilegale de Kiev şi occidentali.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă