16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialApă cu program, din cauza secetei, în 12 localități

Apă cu program, din cauza secetei, în 12 localități

 

Potrivit directorului Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Galaţi, Ionel Ardean, pe fondul secetei pedologice, operatorul judeţean SC Apă-Canal SA a restricţionat consumul de apă în 12 localităţi rurale din judeţul Galaţi, motivat de faptul că populaţia utilizează în mod ­excesiv apa din reţelele de distribuţie pentru udarea grădinilor.

Astfel, în localităţile ­Umbrăreşti, Cavadineşti şi Pleşa furnizarea apei este ­oprită 17 ore pe zi, la Smârdan 13 ore, iar la Cişmele şi ­Kogălniceanu 10 ore pe zi. La acestea se adaugă alte şase ­localităţi în care apa se ­furnizează cu program. ­Potrivit lui Ionel Ardean, este vorba despre localităţile unde primăriile au sisteme centralizate de apă proprii: „Sunt restricţionări în comuna Munteni 15 ore pe zi, la Poiana 10 ore, la Vişina 8 ore, la Măstăcani 5 ore, iar la Cerţeşti şi ­Cotoroaia două ore”.  

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă