17.1 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialFregata francezฤƒ Dupleix va intra รฎn Marea Neagrฤƒ la sfรขrลŸitul sฤƒptฤƒmรขnii (PRESฤ‚)

Fregata francezฤƒ Dupleix va intra รฎn Marea Neagrฤƒ la sfรขrลŸitul sฤƒptฤƒmรขnii (PRESฤ‚)

Fregata francezฤƒ Dupleix, staลฃionatฤƒ acum în R.Cipru, urmeazฤƒ sฤƒ ajungฤƒ în Marea Neagrฤƒ sâmbฤƒtฤƒ sau duminicฤƒ, menลฃinând la trei unitฤƒลฃi prezenลฃa navalฤƒ NATO în zonฤƒ în contextul în care distrugฤƒtorul USS Donald Cook va reveni în Mediteranฤƒ, afirmฤƒ surse diplomatice citate de agenลฃia rusฤƒ Itar-Tass, transmite Mediafax.

Fregata Dupleix urma sฤƒ ajungฤƒ în Marea Neagrฤƒ pe 14 aprilie, dar, din motive necunoscute, nava militarฤƒ francezฤƒ a stat pânฤƒ acum într-un port din Republica Cipru.

Însฤƒ, conform unor surse diplomatice, fregata francezฤƒ va intra în Marea Neagrฤƒ pe 26-27 aprilie.

În prezent, în Marea Neagrฤƒ sunt trei nave NATO – distrugฤƒtorul american Donald Cook, nava francezฤƒ de recunoaลŸtere Dupuy de Lome ลŸi fregata USS Taylor.

Conform surselor citate, distrugฤƒtorul USS Donald Cook ar urma sฤƒ pฤƒrฤƒseascฤƒ Marea Neagrฤƒ joi, iar nava francezฤƒ Dupuy de Lome, pe 30 aprilie.

În prezent, distrugฤƒtorul USS Donald Cook este staลฃionat în vestul Mฤƒrii Negre, nava militarฤƒ Dupuy de Lome patruleazฤƒ în centrul Mฤƒrii Negre, iar fregata USS Taylor ar urma sฤƒ facฤƒ o escalฤƒ în Portul Constanลฃa.

Oficiali militari ruลŸi au denunลฃat prezenลฃa navelor NATO în Marea Neagrฤƒ, afirmând cฤƒ este vorba de o consolidare a dispozitivului naval în contextul crizei din Ucraina.

Cele mai citite

Hei, coศ™mar, coศ™marโ€ฆ

De la un timp, noaptea, am coลŸmaruri. Pentru cฤƒ totuลŸi sunt un om echilibrat, am hotฤƒrรขt sฤƒ visez ziua, cu ochii deschiลŸi. De...

Morศ›i de beศ›i

Peste 260 de schelete umane au fost descoperite รฎn ultimele patru luni cu ocazia descฤƒrcฤƒrii arheologice a zonei unde urmeazฤƒ sฤƒ se construiascฤƒ...

Hei, coศ™mar, coศ™marโ€ฆ

De la un timp, noaptea, am coลŸmaruri. Pentru cฤƒ totuลŸi sunt un om echilibrat, am hotฤƒrรขt sฤƒ visez ziua, cu ochii deschiลŸi. De...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ