12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialPutin a stabilit TVA zero la zborurile dinspre și spre Crimeea

Putin a stabilit TVA zero la zborurile dinspre și spre Crimeea

Președintele rus, Vladimir Putin, a cerut guvernului să introducă TVA zero pentru zborurile operate din și spre Crimeea, începând cu 1 iunie, anunță agenția de știri ITAR-TASS.

”TVA-ul va fi zero pentru toate serviciile oferite pasagerilor de către companiile aeriene, inclusiv pentru bagaje, pentru zborurile operate dinspre și înspre Crimeea”, se precizează într-un comunicat postat, marți, pe site-ul Kremlinului, fiind citat președintele Federației Ruse.

Decizia a fost luată după ce, la începutul lunii aprilie, Organizația Europeană pentru Siguranța Zborurilor (Eurocontrol) a suspendat toate zborurile către Crimeea, în special către aeroporturile din Sevastopol și Simferopol.

Organizația a explicat această decizie prin faptul că spațiu aerian al Crimeei, peninsulă ce a fost anexată recent de Rusia, nu mai este controlată de către controlorii ucraineni de zbor.

”Eurocontrol urmează cu strictețe Convenția ICAO privind aviația civilă internațională și nu recunoaște nici o declarație unilaterală a vreunui serviciu de navigare aeronautică, altul decât Autoritatea ucraineană”, se arată în declarația Eurocontrol.

 

 

 

Cele mai citite

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă