Prăjitura cu cereale şi caramel este delicioasă şi uşor crocantă. Desertul se pregăteşte uşor, fără coacere, potrivit popsugar.com.
Ingrediente
- opt linguri cu unt
- 200 g de zahăr brun
- şase linguri cu smântână
- o linguriţă cu esenţă de vanilie
- ½ linguriţe cu sare
- 300 g de bezele
- 1,4 kg de cereale din orez
- 50 g de ciocolată, pentru decor (opţional)
Mod de pregătire
Se unge cu unt o tavă.
Apoi, într-o tigaie mare, la temperatură medie, se topesc împreună untul, zahărul brun şi smântâna, amestecând continuu.
După aceea, se adaugă sarea şi esenţa de vanilie, apoi şi bezelele, amestecând continuu, până când se topesc complet.
Se adaugă cerealele şi se amestecă uşor, astfel încât să se acopere cu amestecul caramelizat.
Compoziţia astfel formată se toarnă în tava pregătită.
Se topeşte ciocolata, după care se toarnă peste prăjitură.
În final, prăjitura se dă la frigider sau se lasă la o parte până când se întăreşte ciocolata.