22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialNATO dezminte mobilizarea de trupe la frontierele Rusiei

NATO dezminte mobilizarea de trupe la frontierele Rusiei

Alianţa Nord-Atlantică a respins vehement afirmaţiile adjunctului ministrului rus al Apărării privind intenţia NATO de a desfăşura efective militare masive în apropiere de frontierele Rusiei, relatează Mediafax.

"Dezmint în mod absolut afirmaţiile adjunctului ministrului rus al Apărării, conform cărora NATO intenţionează să mobilizeze forţe militare masive în apropierea frontierei Rusiei", a declarat, potrivit AFP, Alexandre Vershbow, adjunctul secretarului general NATO.

Adjunctul ministrului rus al Apărării, Anatoli Antonov, a acuzat NATO că mobilizează trupe la frontierele Rusiei. "Rusia a luat notă de planurile unor state membre ale Alianţei de a mobiliza contingente importante în apropierea frontierelor noastre", declara Antonov.

"Responsabilitatea principală a NATO este apărarea colectivă. Luăm decizii legitime pentru a face faţă instabilităţii generate de acţiunile ilegale ale Rusiei", a spus Vershbow.

Pentru a oferi asigurări unor state membre NATO, în principal ţărilor baltice, Poloniei şi României, NATO a decis trimiterea unor avioane de supraveghere Awacs.

Statele Unite au trimis şase avioane de vânătoare F-15 în ţările baltice, 12 avioane F-16 şi trei avioane militare de transport în Polonia. Distrugătorul USS Donald-Cook urmează să ajungă în curând în Marea Neagră.

Cele mai citite

Marcel Churchill sau războiul rozetelor

Întrebat de ce nu s-au luat măsuri după ce județul Galați a fost lovit de două ori de inundații majore de-a lungul timpului,...

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...

Generația Z și „teatrul productivității”: schimbări în implicarea angajaților pe piața muncii

Experții observă o tendință în creștere printre angajați, din diverse industrii, de a participa la ceea ce se numește „teatrul productivității” – o activitate...
Ultima oră
Pe aceeași temă