15.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăInternaționalWorkshopul ”De la text la digital, de la poveste la virtual", organizat...

Workshopul ”De la text la digital, de la poveste la virtual”, organizat de UNATC, în cadrul proiectului „CENTRUL INTERNAȚIONAL DE CERCETARE ȘI EDUCAȚIE ÎN TEHNOLOGII INOVATIV CREATIVE – CINETic”

În perioada 4-6 septembrie 2015 „CENTRUL INTERNAȚIONAL DE CERCETARE ȘI EDUCAȚIE ÎN TEHNOLOGII INOVATIV CREATIVE – CINETic” va organiza la Sala 3D (deasupra Sălii Atelier) a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” din str Matei Voievod nr 75-77, sector 2, București, workshopul cu tema „De la text la digital, de la poveste la virtual”.

Workshopul va avea asociat un cluster inovativ destinat cercetării în domeniul tehnologiilor digitale și mediului virtual și un think tank.

Evenimentul se va bucura de participarea extraordinară a prof. univ. dr. David ESRIG renumit regizor și profesor de teatru, unul dintre fondatorii școlii de regie din România, profesor la Athanor Academie Germania și profesor asociat al UNATC I.L.Caragiale la masteratele de Scriere dramatică, Tehnologii digitale în spectacolul contemporan și Pedagogie teatrală.

La eveniment vor participa de asemenea profesori și studenți ai UNATC, cercetători, oameni de afaceri, stakeholderi ai proiectului.

Workshopul se adresează tuturor celor interesați de tematica propusă, cu precădere candidaților la masterele de Tehnologii digitale în spectacolul contemporan și Scriere dramatică, doctoranzilor, precum și studenților la regie, scenografie, arte plastice, muzică, arhitectură.

Programul celor trei zile este următorul:

– vineri, 4 septembrie, între orele 16-19 – Hamlet, fantomele si spațiul virtual (de la text la imagine) ;

– sâmbătă, 5 septembrie, între orele 10-13 – Digital Storytelling ;

– duminică, 6 septembrie, între orele 10-13 – Spectacolul contemporan și tehnologiile digitale.

Workshopul se realizează prin proiectul „CENTRUL INTERNAȚIONAL DE CERCETARE ȘI EDUCAȚIE ÎN TEHNOLOGII INOVATIV CREATIVE – CINETic”, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Educației Naționale în calitate de Organism Intermediar (OI), în numele și pentru Ministerul Fondurilor Europene în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Sectorial “Creșterea Competitivității Economice” (POS CCE), co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regionalã „Investiþii pentru viitorul dumneavoastrã”.

Valoarea totală a proiectului este de 39.546.495 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 35.000.000 lei.

Obiectivul proiectului este: înființarea Centrului Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ – Creative – CINETic, cu 6 laboratoare (Laborator de Tehnici Digitale Creative în Cinematografie, Laborator de Interacțiune Digitală Sunet Lumină, Laborator de Animație Digitală, Laborator Design Decor Virtual și Realitate Augmentată, Laborator de Interacțiune Digitală, Laborator de Dezvoltare Cognitivă și Psihologie Aplicată prin Experiențe Imersive) prin achiziționarea și amenajarea unui imobil, prin dotarea cu 10 linii complexe de echipamente de cercetare științifică și 10 tehnologii inovativ – creative de vârf în domeniul audiovizualului și prin crearea unui număr de 12 locuri de muncă în domeniul cercetării, într-un interval de 16 luni.

Detalii suplimentare puteţi obţine de la:

Ioana Călin
Responsabil comunicare
Tel. 0726 230 376, e-mail: comunicare@unatc.ro

 

 

 

Cele mai citite

Populația conectată la sistemul public de alimentare cu apă a crescut, dar milioane de oameni sunt în continuare fără acces

Anul trecut, un număr de 14,7 milioane de persoane din România erau conectate la sistemul public de alimentare cu apă, reprezentând 77,1% din populația...

Gest măreț din partea lui David Popovici: Donează echipamentul de la JO pentru o cauză nobilă

Campionul olimpic la înot David Popovici a decis să doneze echipamentul său de premiere de la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris pentru...

VIDEO Un adolescent de 18 ani și-a pierdut viața într-un accident rutier

Un adolescent în vârstă de 18 ani și-a pierdut viața, după ce mașina pe care o conducea a intrat cu viteză într-un parapet de...
Ultima oră
Pe aceeași temă