6.9 C
București
joi, 28 noiembrie 2024
AcasăLifestyleUngaria - România: 0-0. Tricolorii scot doar un egal și pierd șefia...

Ungaria – România: 0-0. Tricolorii scot doar un egal și pierd șefia grupei F

România a remizat cu Ungaria, scor 0-0, la Budapesta, în etapa a 7-a a preliminariilor Euro 2016. Tricolorii au câștigat un punct, însă au pierdut primul loc în grupa F, fiind surclasați de Irlanda de Nord.

Vezi AICI Clasamentul grupei F după meciurile din etapa a 7-a

LIVE TEXT Ungaria – România: 0-0

Min 90+2: FINAL DE MECI.

Min 90+1: Hoban este la pământ, după ce Szalai l-a călcat intenționat în timp ce Brych era cu spatele. Gest foarte urât la maghiarului! Szalai trebuia ELIMINAT!

Min 90: Se anunță 2 minute de prelungiri. Se anunță prin stație ca suporterii români să părăsească stadionul abia după 20 de minute, în scopul siguranței loc, pentru a nu fi atacați de ultrașii maghiari.

Min 88: SCHIMBARE, România: Maxim îi ia locul lui Torje. Iodănescu și-a schimbate astfel ambii jucători de pe extreme.

Min 87: Ungurii mai fac o schimbare. Maghiarii sunt obosiți și singurele faze periculoase pe care le vor întreprinde vor fi cel mai probabil cele pe contraatac. Ungaria este mulțumită cu acest 0-0. România trebuie să speculeze pe acest final de meci, iar jucători ca Budescu sau Keșeru ar putea da lovitura.

Min 85: OCAZIE, ratată de Keșeru. Budescu a construit o fază de atac, mingea a ajuns la Keșeru, care a șutat prost de la 18 metri de poartă.

Min 84: Supoterii români își fac simțită prezenți pe finalul de meci, ei reușind să acopere zgomotele produse cei 20.000 de fani maghiari.

Min 82: Ungaria nu a mai avut de mult timp o fază de atac, însă tricolorii, pe de altă parte, se joacă cu ocaziile pe care le au. 

Min 80: Torje ratează OCAZIA reprizei, după ce Kiraly scoate mingea trimisă de român. Budescu și-a intrat bine în joc, este prezent la construcție, la recuperare. Budescu execută și prima sa lovitură liberă pentru România și o face foarte bine, însă Keșeru nu reușește să bage balonul în poartă.

Min 78: SCHIMBARE, România: Constantin Budescu debutează la națională! Intră în locul lui Sânmărtea.

Min 77: S-a intrat deja în ultimul sfert de oră al timpului regulamentar de joc. România trebuie să forțeze o victorie pentru a recăpăta prima poziție în grupă.

Min 75: Ungaria pare să tragă de timp. Nu prea se grăbește, cu toate că egalul nu o ajută pe niciuna dintre echipe. Irlanda de Nord conduce în meciul cu Feroe, iar în acest moment România cade pe locul doi în grupă.

Min 72: GALBEN, Chipciu! Românul este suspendat pentru partida cu Grecia. Introducerea sa pe teren nu a fost de bun augur, el reușind să primească un galben încă după primele 4 minute de joc.

Min 68: SCHIMBARE România: Adi Popa este înlocuit de Chipciu. Ungurii fac și ei o modificare.

Min 67: Torje scoate o lovitură liberă ideală, la marginea careului advers, la doar 17 metri de portă. De asemenea se dă galben pentru un jucător al Ungariei, Leandro. Keșeru și Sânmărtean sunt în apropierea mingiei, trage primul dintre ei. Mingea se duce puțin peste poartă. Keșeru ratează o ocazie importantă.

Min 65: Ungaria are o nouă lovitură liberă, iar Dzsudzsák trimite lung, în diagonală. România nu are probleme la această fază.

Min 63: Ocazie pentru România, după un șut, al lui Adi Popa, care traversează careul advers.

Min 62: GALBEN, Keșeru. Conflict pe teren între cele două echipe, după ce Keșeru are un duel cu un adversar. Centralul reușește să-i calmeze pe jucători, iar meciul continuă.

Min 60: Ocazii importante pentru România, cu Hoban și Keșeru în careul advers. Cei doi cad și nu reușesc să reia un balon.

Min 59: Torje cade în careu după un contact cu portarul advers, dar Kiraly maschează bine faza, iar centralul Felix Brych nu poate acorda nimic.

Min 58: Torje are o centrare la 6 metri, dar ungurii resping balonul din propriul careu. Tricolorii au probleme la construcție în careul advers, iar acest lucru s-ar putea să-i coste. Iordănescu s-a consultat deja cu Moldovan în vederea unei schimbări, iar în scurt timp va avea loc cel mai probabil o modificare.

Min 55: Adi Popa forțează pătrunderea în careu, dar obține o aruncare de la margine. Faza se mută în jumătatea României. Chiricheș este neatent, dar gafa sa este reparată de Dragoș Grigore, care a intervenit foarte bine. Grigore rezolvă apoi încă o fază periculoasă, respingând un balon din fața porții.

Min 52: Ocazii mari ale ungurilor la poarta României, însă și de această dată Tătărușanu este la post. Guzmics nu găsește spațiul porții din 6 metri, după care Stieber, unul dintre oamenii de gol ai adversarilor, trimite un șut blocat de portarul român.

Min 50: GLABEN, Chiricheș. Decizie exagerată a lui Brych, după ce Chiricheș a părut că nu l-a atins deloc pe Dzsudzsák 

Min 50: România are o lovitură liberă, iar Torje execută de la distanță, însă trage în brațele portarului maghiar.

Min 48: România are posesie, însă spectacolul are în continuare de suferit. Jocul tricolorilor nu se leagă la fel de bine ca în alte partide, poate și din cauza lui Sânmărtean, care pare să aibă cu o viteză în minus față de ceea ce arăta cu doar câteva luni în urmă.

Min 46: A început repriza a doua. Ungurii au primii mingea, dar tricolorii preiau repede posesia. România începe foarte ofensiv, după ce în prima repriză posesia a fost de nu mai puțin de 63%.

Min 45+1: PAUZĂ. Prima repriză se încheie. Cu toate că ocaziile nu au fost foarte multe, jocul a fost dinamic. România nu a făcut cel mai bun joc al său.

Min 44: Se intră în scurt timp în prelungiri. Un singur minut este arătat de la margine.

Min 42: Meciul are ritm, jocul arată foarte bjne, iar ocaziile nu au întârziat să apară la ambele porți. România trebuie să fie mai incisivă pentru a-i ține pe unguri cât mai departe de poarta lui Tătărușanu. Pe de altă parte Sânmărtean nu pare să fie în forma care l-a consacrat în ultimii ani.

Min 39: OCAZIE, Torje. Românul șutează din centrul careului, dar mingea este deviată și este trimisă în corner. Sânmărtean execută foarte bine, iar tricolorii sunt din nou aproape de GOL! Două ocazii în doar un minut pentru români.

Min 38: Ungurii reușesc parcă prea ușor să șuteze din marginea careului României, însă până acum Tătărușanu a intervenit de fiecare dată foarte bine.

Min 36: Szalai prinde un șut incredibil de la 20 de metri, dar Tătărușanu agață cu vârful mănușii mingea și salvează România! Szalai pare să se fi trezit, deoarece până acum nu a făcut mare lucru pentru echipa sa.

Min 34: Tătărușanu a făcut un joc foarte bun până acum, ieșind de fiecare dată la momentul oportun. Ungurii se bazează mai mult, în atac, pe mingi înalte, trimise în preajma careului României. Prepeliță comite un fault într-o zonă foarte periculoasă, iar Dzsudzsák centrează la colțul lung. Este însă ofsaid. Dzsudzsák, autorul golului egalizator din partida tur de la București, este fără îndoială cel mai periculos jucător al adversarilor.

Min 30: Szalai îl faultează pe Raț. Szalai nu mai este atacantul de top de altădată, iar rolul său de jucător periculos în fața porții pare să fi fost preluat de Nikolić. Până acum România a contat ceva mai mult în ofensivă, Keșeru și chiar Torje fiind peste jucători ca Szalai.

Min 27: Tricolorii stau mai avansat în teren decât adversarii. Prepeliță încearcă și el un șut spre poartă, dar balonul se duce mult pe lângă. România face presing, iar acest lucru ajută foarte mult jocul elevilor lui Iordănescu.

Min 24: Schimbare Ungaria – Juhasz este înlocuit de Guzmics.

Min 21: GALBEN Adi Popa. Românul vede primul catonaș al meciului. Torje și Chipciu se află în pericolul de a fi suspendați meciul următor în cazul în care vor vedea și ei galbenul.

Min 19: Jocul a fost lăsat destul de liber de Brych până acum. Tricolorii au o nouă acțiune ofensivă prin Sânmărtean, însă pasa acestuia este interceptată de maghiari. Keșeru face un joc bun în această seară, pare să fie în formă mare. 

Min 17: Juhász îl faultează pe Keșeru. Maghiarul și-a luat „revanșa” după ce atacantul român îl faultase cu doar câteva minute în urmă.

Min 14: Ungaria iese mai des din propria jumătate, iar cea mai bună apărare pentru tricolori în această seară pare să fie atacul, să țină mingea cât mai departe de poarta lui Tătărușanu. Până acum centralul partidei, germanul Felix Brych, unul dintre cei mai buni arbitri din lume de la ora actuală, a luat decizii bune.

Min 12: Sânmărtean execută un prim corner pentru România. Tricolorii nu obțin nimic la această fază, însă este bine că stau avansat în teren și că pun presiune pe naționala Ungariei. 

Min 9: Ofsaid la atacanții maghiari. România scapă ușor dintr-o fază care putea deveni periculoasă.

Min 7: Chiricheș șutează spre poartă, dar un fundaș maghiar îl blochează. Apar primele ocazii, în ciuda unui joc destul de ermetic, disputat mai ales la centrul terenului. Ambele echipe s-au apărat bine până acum.

Min 5: Dzsudzsák are o primă acțiune periculoasă la poarta României, însă ratează.

Min 3: România are o primă lovitură liberă. Keșeru trage bine de la distanță, însă mingea se duce puțin pe lângă poartă.

Min 1: Tricolorii au cea mai bună din preliminarii, iar acest lucru ar putea conta și în această seară. România este singura echipă care a primit doar un gol în această campanie.

Ora 21.46 Min 1: Arbitrul fluieră STARTUL partidei!

Echipele de start:

Ungaria: Kiraly – Fiola, R. Juhasz, Kadar, Leandro – Stieber, Elek, Tozser, Dzsudzsak – Szalai, Nikolic
 
România: Tătăruşanu – Papp, Chiricheş, Dr. Grigore, Raţ – Prepeliţă, Hoban – Popa, Sănmărtean, Torje – Keşeru

Update Ora 21.40: Ungaria a pregătit un spectacol cu o orchestră înaintea acestei partide. Acum se intonează imnurile celor două țări.

–-

România întâlnește Ungaria, în etapa a 7-a a preliminariilor Euro 2016, vineri, de la ora 21.45. Partida, una de o importanță majoră pentru stabilirea liderului grupei F, se anunță un duel strâns și se va desfășura pe cea mai nouă arenă din țară.

Tricolorii vor înfrunta una dintre adversarele tradiționale în cel mai important meci al campaniei de calificare la Euro 2016. Un succes ar putea asigura calificarea României la campionatul din Franța de anul viitor, în timp ce un eșec ar fi similar cu o invitație a Ungariei la lupta pentru șefia grupei. Dincolo de rezultatele bune din ultima perioadă ale ungurilor, presiunea pusă de propriii fani va fi una infernală și ar putea fi decisivă în stabilirea rezultatului final.

Meciurile serii în grupa F: Ungaria – România, Grecia – Finlanda, Insulele Feroe – Irlanda de Nord.

Lider în grupa F, România are 14 puncte, cu 1 mai multe decât Irlanda și cu 3 peste Ungaria. În timp ce Ile. Feroe, Finlanda și Grecia sunt outsideri, celelalte trei vor duce o luptă strânsă în ultimele 3 etape pentru primele două locuri, care vor asigura prezența automată la turneul final din Franța. Locul al treilea va merge la baraj, acolo unde va putea întâlni echipe mult mai puternice, precum Olanda.

După ce în turul de la București, cele două formații au remizat, scor 1-1 (Rusescu 45 – Dzsudzsak 82), returul de la Budapesta ar putea fi chiar și mai strâns. Tata Puiu se va baza, în atac, pe tripla Sânmărtean – Chipciu – Keşeru, în timp ce selecționerul maghiar va încerca să contraatace prin Dzsudzsak – Nikolic.

Citește și VIDEO. Naționala României, ATACATĂ de ultrași maghiari în Budapesta. Poliția a oprit la timp LINȘAJUL

Pintilii, suspendat. Cine l-ar putea urma

Echipa probabilă Ungaria: Kiraly – Fiola, Juhasz, Guzmics, Leandro – Toszer, Elek – Stieber, Nemeth, Dzsudzsak – Nikolic. Antrenor: Bernd Storck

România: Tătăruşanu – Papp, Chiricheş, D. Goian, Raţ – Prepeliţă, Hoban – Torje, Sânmărtean, Chipciu – Keşeru. Antrenor: Anghel Iordănescu

Cea mai mare și mai dezbătută absență din lotul României este cea a lui Ciprian Marica, fostul căpitan al tricolorilor și de multe ori omul meciului nefiind convocat după ce a absentat de pe teren mai multe luni de zile din cauza unei accidentări. De asemenea Pintilii va lipsi deoarece este suspendat un meci, iar veștile proaste nu se opres aici, Chipciu și Torje fiind și ei la un cartonaș galben de suspendare.

De cealaltă parte, Dzsudzsak va avea un meci foarte dificil, în condițiile în care se află tot la un galben de suspendare, iar întreaga națională maghiară depinde de el. Nu este exclus ca el să joace doar o parte din meci.

Meciuri directe: România a început dominația după 1990

Din 1990 și până în prezent, România și Ungaria s-au întâlnit de 9 ori, iar tricolorii nu au pierdut niciodată. După destrămarea URSS-ului și a spațiului sovietic, România s-a impus de 6 ori în fața Ungariei și a remizat de 3 ori. Ungaria a dominat radical duelurile până în 1981, dată după care timp de 17 ani cele două echipe nu au mai disputat niciun meci. Seria întâlnirilor a fost reluată cu remiza din 1998.

Ultimul șoc pentru tricolori, după 1990, a venit preliminariile CM 2014, când, la Budapesta, meciul s-a terminat 2-2. Dzsudzsak a fost atunci coșmarul tricolorilor, la fel ca la partida de anul trecut de pe Arena Națională. Chipciu aducea însă egalarea în ultimul minut al partidei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Ucraina ar fi nevoită să scadă vârsta de mobilizare în armată la 18 ani

Ucraina trebuie să ia în considerare scăderea la 18 ani a vârstei pentru mobilizarea în armată, astfel încât să asigure efectivele necesare pe front...

Max Verstappen câștigă al 4-lea titlu mondial, dar pierde milioane față de 2023

Deși Max Verstappen a reușit să cucerească titlul mondial pentru al patrulea an consecutiv, bonusurile financiare din acest sezon vor fi considerabil mai mici...

Trump o nouă numire în echipa sa de la Casa Albă

Preşedintele ales al SUA, republicanul Donald Trump, l-a desemnat miercuri pe generalul în rezervă Keith Kellogg ca emisar al său pentru Ucraina şi Rusia,...
Ultima oră
Pe aceeași temă