Receptorii noştri de durere sunt stimulaţi de mai multe lucruri, printre care şi inflamaţia unei zone a corpului. Prin urmare, o bună soluţie pentru a diminua durerea este consumul de alimente antiinflamatorii.
Migrenele pot fi controlate printr-un aport crescut de apă, riboflavine şi magneziu, care se găsesc în legume şi fructe, dar şi prin consumul de acizi graşi Omega-3 şi grăsimi monosaturate, care se găsesc în uleiul de măsline.
Costocondrita este o condiţie inflamatorie care cauzează dureri în piept, chiar dacă în general nu este cronică şi nu pune viaţa în pericol. Există posibilitatea de a trata această afecţiune cu medicamente, dar cei care preferă abordarea naturală, pot apela la agenţi inflamatorii care se găsesc în ghimbir şi turmeric, ce pot fi eliberatori eficienţi ai durerii.
Bolile intestinale inflamatorii, precum colita ulcerativă şi boala Crohn, sunt afecţiuni ale intestinului subţire şi colonului. Un prim pas pentru reducerea inflamaţiilor apărute în aceste cazuri şi, implicit, a durerii presupune reducerea la minim şi chiar eliminarea consumului de dulciuri şi alcool. În următoarea etapă, se impune introducerea în alimentaţie a acizilor graşi Omega 3, care se găsesc din abundenţă în somon, hering, sardine. De asemenea, un aport de vitaminele A, D, E, B12 şi K, acid folic, magneziu, calciu, fier, potasiu şi zinc, preluat din alimente, este recomandat.
Artrita, o inflamaţie a unei articulaţii, prin eroziunea treptată a cartilajului, este una dintre cele mai comune afecţiuni întâlnite la om. În cazul artritei, unele alimente din dieta zilnică pot cauza inflamare în multe zone ale corpului, inclusiv la încheieturi, în timp ce altele pot acţiona ca medicamente de scădere a durerii şi rigidităţii oaselor. Anumiţi compuşi specifici din alimente, printre care grăsimile, pot să regleze funcţionarea unor substanţe chimice din organism, numite prostaglandine, care ajută la controlarea inflamării, a durerii şi a altor simptome artritice.
Profesorul Earl Mindell susţine în cartea “Mica biblie a nutriţiei” că roşiile, cartofii, vinetele şi ardeii sunt cele mai comune alimente care cauzează simptome de artrită. Şi care, evident, trebuie eliminate din alimentaţie dacă suferiţi de această afecţiune.
În fine, în cazul durerilor din zona tălpilor şi a mâinilor, acestea pot fi adesea controlate prin menţinerea unei greutăţi optime, cu o alimentaţie echilibrată, evitarea toxinelor şi limitarea consumului de alcool.
Articol realizat cu ajutorul echipei Suplimente. Pro sau contra?