15.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialRusia se aşteaptă ca 70 de miliarde de dolari să plece din...

Rusia se aşteaptă ca 70 de miliarde de dolari să plece din ţară, în trei luni

Rusia se aşteaptă ca investitorii să scoată din ţară bani şi bunuri în valoare de peste 70 de miliarde de dolari, în următoarele trei luni ale anului, anunţă BBC.

Acesta este semnul că investitorii sunt nervoşi din cauza sancţiunilor impuse Rusiei din cauza situaţiei din Ucraina.

Andrei Klepach, secretar de stat în Ministerul Economiei de la Moscova a avertizat asupra riscului stagnării creşterii economice şi a creşterii inflaţiei. Acesta a declarat că se aşteaptă la în primul semestru să se înregistreze o creştere ”aproape de zero”.

Economia Rusiei a crescut anul trecut cu 1,3%, dar Klepach a spus că este prea devreme ”ca să vorbim despre o revenire”. ”Nu va fi o recesiune, dar problema este a stagnării”, a adăugat oficialul rus.

Ministerul Economiei de la Moscova consideră că bani şi bunuri în valoare de 65-70 de miliarde de dolari vor pleca din Rusia, în acest semestru. Aceasta înseamnă o creştere considerabilă faţă de ieşirile de bunuri şi capital de anul trecut, care au cumulat 63 de miliarde de dolari.

Klepach a declarat că sancţiunile impuse Rusiei de SUA şi UE nu au avut deocamdată un impact major, dar ”înrăutăţirea relaţiilor este un factor negativ pentru creşterea economică şi are influenţă în ceea ce priveşte ieşirea de capital”.

Cele mai citite

Revoluția subterană a lui Nicușor Dan „îngroapă” 45 de km de conducte noi

Primarul Capitalei a reamintit că anul trecut au fost reabilitate țevi pe o lungime de 50 de km Într-o postare pe Facebook, primarul Nicușor...

Revoluția subterană a lui Nicușor Dan „îngroapă” 45 de km de conducte noi

Primarul Capitalei a reamintit că anul trecut au fost reabilitate țevi pe o lungime de 50 de km Într-o postare pe Facebook, primarul Nicușor...

Studiu: Disponibilizările la nivel global în scădere în 2024, dar îngrijorarea privind epuizarea angajaților crește

Potrivit unui studiu realizat de compania de outplacement LHH, 73% dintre liderii de resurse umane la nivel global iau în considerare sau efectuează disponibilizări...
Ultima oră
Pe aceeași temă