14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCVM Tomis Constanţa a câştigat a opta Cupă a României

CVM Tomis Constanţa a câştigat a opta Cupă a României

Piatra Neamţ n-a fost o gazdă primitoare pentru turneul final al Cupei României la volei masculin. În două zile de întreceri şi de volei de calitate, tribunele sălii au fost goale, majoritatea spectatorilor care au venit totuşi la meciuri fiind voleibalişti şi voleibaliste de la cele două cluburi nemţene.

Într-o asemenea atmosferă, era şi greu ca voleibalişti care au jucat cu tribune arhipline şi în condiţii critice să se spetească prea tare, mai ales că diferenţa de valoare dintre CVM Tomis şi celalalte participante este atât de mare încât, acum, şi titlul pare o formalitate.

Vineri, Rodriguez şi compania nu s-au întrebuinţat decât atât cât a fost necesar în meciul cu CSVM Zalău. marinarii s-au impus cu 3-1, cedând setul 3 doar pentru „adrenalină”, dar fără a pierde vreun moment controlul asupra disputei. De fapt, nici nu avea cum, la ce replică străvezie au dat adversarii, care parcă şi-au pus singuri piedică în momentele cheie. Calificaţi lejer în finală, constănţenii au dat piept, sâmbătă, cu Dinamo, un meci cu încărcătură specială şi destule întrebări după duelul din Divizia A1.

Pe teren, lucrurile au stat încă complet diferit faţă de campionat. CVM a jucat excelent în primul set, adjudecat cu 25-19, şi a lăsat impresia că vrea să termine disputa în minim de seturi. Parţialul 2 a debutat cu un joc relaxant, schimburi de mingi pentru tribune şi Constanţa la timonă, iar la 16-13 şi apoi 19-16 nimeni nu-şi imagina un alt deznodământ al setului decât succesul oamenilor lui Martin Stoev. Un time-out al bucureştenilor a scurcircuitat însă tot jocul, iar Dinamo a reuşit un neverosimil 8-1 pe următoarele nouă schimburi de mingi, cu erori uluitoare ale ibericului Rodriguez, certat violent de bulgarul de pe bancă. Răul a fost însă făcut, iar Dinamo a intrat în setul 3 cu avantajul moral şi cu speranţe că ar putea răsturna calculele hârtiei.

N-au vrut însă Zhekov şi Bahov, Laza şi Spânu, şi nici Stoev. „Biciuiţi” de taciturnul bulgar, marinarii şi-au luat rapid avânt şi au schimbat tot registrul tactic şi tehnic al partidei. Dinamo n-a mai avut replică varietăţii de atacuri şi zidului ridicat la fileu, iar meciul s-a transformat într-un galop de sănătate. CVM s-a impus cu 25-15 şi 25-19 în ultimele două seturi, dar a condus atât de autoritar partida încât antrenorul oaspeţilor le-a cerut la un moment dat elevlor săi să nu se facă de râs, despre o răsturnare a meciului nemafiind vorba.

PROGRAM. Dinamo, din nou

De joi, CVM joacă în semifinalele Diviziai A1 cu… Dinamo, iar după ce s-a văzut sâmbătă, dubla va fi floare la ureche. Bucureştenii nu au reuşit deloc să arate ca o echipă de speriat şi fără momentul antologic din setul 2, scorul ar fi fost unul drastic şi fără replică din partea alb-roşilor. Aşa, cu 1-3 în finala Cupei, dinamoviştii mai trag nădejde că ar putea împinge duelul pentru finală în meciul 5, deziderat aparent imposibil la acest moment.

 

 

Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă