12.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialAvocatul prințul Paul: Clientul meu are o datorie de 4,7 milioane lire...

Avocatul prințul Paul: Clientul meu are o datorie de 4,7 milioane lire sterline. Vrea să o plătească CASH

Mircea Andrei, avocatul prinţului Paul, a declarat, joi, că executarea silită a clientului său este un exerciţiu de imagine. Avocatul îşi susţine punctul de vedere spunânn că prinţul Paul ar intenționa să plătească cash datoria pe care o are către un cetățean britanic și care se ridică la 4,7 milioane de lire sterline, scrie Mediafax.

Avocatul a mai spus că istoria acestui proces în urma căruia clientul său a fost condamnat să plătească suma de 4,7 milioane de lire către patronul unui ziar britanic a început în perioada 2006-2007, când ziarul britanic condus de Marco Houston a publicat un articol negativ la adresa prinţului Paul. Atunci, prinţul Paul a mers în Marea Britanie, unde a convenit cu Houston să publice un alt articol, de data aceasta unul pozitiv, pentru a nu-l da în judecată. Ulteriros, cei doi s-ar fi împrietenit, iar prințul Paul chiar l-ar fi împrumutat pe brtanic cu suma de două milioane de lire, bani de care acesta ar fi avut nevoie pentru a-şi salva publicaţia de la faliment, a susținut avocatul.

El a mai spus că la un moment dat, însă, Houston ar fi publicat un nou articol negativ, de data aceasta la adresa principelui Radu, care l-a dat în judecată pe Marco Houston şi a câştigat despăgubiri morale de două milioane de euro.

În această situaţie, spune avocatul Mircea Andrei, Houston a apelat la serviciile aceleiaşi firme de avocatură pe care o angajase şi principele Radu şi l-a chemat la rândul său în judecată pe prințul Paul, pe care l-a indicat drept sursă pentru articolul împotriva principelui Radu. Cetățeanul britanic a câştigat procesul, iar prinţul Paul a fost condamnat să-i plătească două milioane de euro, adică banii pe care trebuia să îi achite principelui Radu, plus alte 2,7 milioane de lire cheltuieli de judecată.

Avocatul a spus că, deşi nedreaptă decizia instanței, clientul său recunoaşte această datorie şi intenţionează să o plătească, după ce decizia judecătorilor britanici a devenit executorie şi în România printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Bucureşti din iunie 2015. Avocatul mai susține că avocații prințului Paul ar fi contactat biroul de executare silită pentru a stabili condiţiile în care se va face plata, însă nu ar fi primit niciun răspuns.

 

 

Cele mai citite

Reporterul Pro Tv Marius Buga condamnat pentru sex cu doi minori instituționalizați

Jurnalistul Marius Buga a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare pentru sex cu doi minori instituţionalizaţi, conform deciziei luată marţi...

Simona Halep nu va merge la Roland Garros

Simona Halep „a fost uitată” de Occident. Cât timp o va mai urmări ghinionul? Ce a putut scrie presa internațională despre ea după ce...

Roberta Metsola: Tbilisi, te auzim! Te vedem

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, şi-a exprimat, marţi, sprijinul pentru poporul georgian, într-o postare pe reţelele de socializare, potrivit actualitate.org. Roberta Metsola, mesaj pentru georgieni:...
Ultima oră
Pe aceeași temă