17.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒSportFOTO. Klaus Iohannis, la deschiderea noului an ศ™colar: Vreau sฤƒ RELANSEZ educaศ›ia...

FOTO. Klaus Iohannis, la deschiderea noului an ศ™colar: Vreau sฤƒ RELANSEZ educaศ›ia ca temฤƒ de dezbatere naศ›ionalฤƒ

UPDATE 12:39  Într-o postare pe contul sฤƒu pe Facebook, dupฤƒ vizita la Colegiul Economic "Ion Ghica" din TârgoviลŸte, preลŸedintele Iohannis a scris cฤƒ "am fost astฤƒzi la festivitatea de deschidere a anului ศ™colar, la un colegiu model pentru cum ar trebui sฤƒ arate învฤƒศ›ฤƒmântul românesc. Aici, performanศ›a, conectarea cu realitatea ศ™i spiritul de iniศ›iativฤƒ ศ™i-au gฤƒsit îmbinarea optimฤƒ; 94% dintre elevi au promovat bacalaureatul, 85% sunt studenศ›i, iar 90% dintre absolvenศ›ii de ศ™coalฤƒ profesionalฤƒ se integreazฤƒ, an de an, pe piaศ›a muncii. Am asumat educaศ›ia ca pe un proiect personal ศ™i am inclus-o ca element cheie în Strategia Naศ›ionalฤƒ de Apฤƒrare a ศšฤƒrii. ศ˜coala nu trebuie sฤƒ mai producฤƒ ศ™omeri, ci absolvenศ›i cu perspective de carierฤƒ. Vreau sฤƒ subliniez foarte clar un lucru: orice modificare a legislaศ›iei privind educaศ›ia trebuie sฤƒ aibฤƒ consensul tuturor celor implicaศ›i. De aceea, relansez educaศ›ia ca temฤƒ de dezbatere naศ›ionalฤƒ"

***

PreลŸedintele Klaus Iohannis a mers, luni, în prima zi a noului an ลŸcolar, la Colegiul Economic "Ion Ghica" din TârgoviลŸte unde le-a spus elevilor cฤƒ educaลฃia este esenลฃialฤƒ pentru România, ลŸi tocmai de aceeaa ลŸi-a propus ca în timpul mandatului sฤƒu sฤƒ relanseze Educaลฃiei ca temฤƒ de dezbatere naศ›ionalฤƒ.

"Este pentru mine o onoare ศ™i o bucurie sฤƒ mฤƒ aflu alฤƒturi de dumneavoastrฤƒ la deschiderea anului ศ™colar. Faptul cฤƒ sunt aici, în calitate de preศ™edinte al României, asta nu schimbฤƒ cu nimic bucuria primei zi de ลŸcoalฤƒ. Am sฤƒrbฤƒtorit mereu cu emoลฃie aceastฤƒ zi atât ca elev, cât ลŸi ca profesor. Cum atât mai mult acum ca preลŸedinte al României. (… )Sistemul trebuie sฤƒ rฤƒspundฤƒ la câteva simple: ce vrem sฤƒ înveลฃe elevii la scoalฤƒ? Nu este importantฤƒ cantitatea, ci calitatea. A doua întrebare este ce opลฃiuni au elevii ลŸi cum promovฤƒm performanลฃa ลŸi meritocraลฃia!. Centrarea educaลฃiei pe elev nu este un slogan pe care îl spun politicienii, ci trebuie sฤƒ devinฤƒ o realtitate. Al treilea lucu este faptul cฤƒ ลŸcoala terbuie sฤƒ producฤƒ absolvenลฃi care sฤƒ aibฤƒ unde lucra în piaลฃa muncii. Este responsabilitea mea, mai ales cฤƒ am inclus educaลฃia în Strategia Naลฃionalฤƒ. AลŸtept implicare politicienilor. Eu, ca preลŸedinte, pot sฤƒ asigur cadrul discuลฃiilor.

ลžeful statului a mai adฤƒugat cฤƒ "o educaลฃie performantฤƒ nu produce ลŸomeri, ci absolvenลฃi cu perspective de carierฤƒ, care sunt competitivi ลŸi aลŸteptaลฃi pe piaลฃa muncii. Aici, parteneriatul cu mediul privat este esenลฃial ลŸi trebuie încurajat. AลŸtept de la decidenลฃii politici sฤƒ se aplece cu mai multฤƒ atenลฃie asupra acestor teme majore. Eu pot oferi cadrul pentru o dezbatere foarte serioasฤƒ asupra lor"

PreลŸedintele a subliniat rolul învฤƒลฃฤƒmântului profesional ลŸi tehnic ลŸi al mediului privat, precum ลŸi colaborarea comunitarฤƒ. "Vreau sฤƒ transmis un mesaj de susลฃinere acestui tip de educaลฃie. Conectarea la acest tip de învâลฃฤƒmânt poate face diferenลฃa între o diplomฤƒ formalฤƒ ลŸi una care sa ajute cu adevฤƒrat. Un model de succes este învฤƒtฤƒmântul dual, prin implicare mediului de afaceri în acest proiect. ลžcoala ลŸi mediul economic trebuie sฤƒ îลŸi gฤƒseascฤƒ o colaboare cât mai strânsฤƒ. Conectarea la aceste lucruri face diferenลฃa dintre o diplomฤƒ formalฤƒ ลŸi un viitor de succes. ลžcoala ลŸi mediul economic trebuie sฤƒ-ลŸi gฤƒseascฤƒ încrederea reciprocฤƒ", a mai spus preลŸedintele Iohannis la TârgoviลŸte.

 

 

Cele mai citite

Hei, coศ™mar, coศ™marโ€ฆ

De la un timp, noaptea, am coลŸmaruri. Pentru cฤƒ totuลŸi sunt un om echilibrat, am hotฤƒrรขt sฤƒ visez ziua, cu ochii deschiลŸi. De...

Hei, coศ™mar, coศ™marโ€ฆ

De la un timp, noaptea, am coลŸmaruri. Pentru cฤƒ totuลŸi sunt un om echilibrat, am hotฤƒrรขt sฤƒ visez ziua, cu ochii deschiลŸi. De...

Dialog satiric รฎntre vaci: Din ciclul Fermier la UE m-aศ™ duce

โ€“ Ole, Torero! โ€“ Oleu, teroare! Cฤƒ de cรขnd am intrat รฎn UE, s-a dus liniลŸtea boilor ลŸi taurilor noลŸtri! โ€“ AลŸa e! Nu vezi...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ