17.7 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSportTăriceanu, despre criza refugiaţilor: România NU trebuie să uite AJUTORUL Uniunii Europene

Tăriceanu, despre criza refugiaţilor: România NU trebuie să uite AJUTORUL Uniunii Europene

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a declarat, luni, că are senzaţia că unii uită de eforturile pe care Uniunea Europeană le-a făcut pentru România atât în timpul procesului de aderare cât şi după integrarea în UE.

"Trebuie să înțelegem că prin atitudinea noastră, într-un fel răsplătim eforturile pe care Uniunea Europeană le-a făcut pentru România. Unii au tendița să uita eforturile pe care le-a făcut UE, atât în faza de preaderare, cât și în momentul de față. Cred că atunci când primești, trebuie să dai și înapoi, sa arăți măcar că faci un efort. Întotodeauna la UE s-au găsit căi pentru că sunt oameni care au experiența politică să găsească soluția de compromis. România trebuie să dea dovadă de soalidaritate în cadrul UE", a declarat Tăriceanu

Şeful Senatului mai susţine că "a merge la Consiliul JAI cu un mandat strict nu este o soluţie, iar la Uniunea Europeană tot timpul s-au găsit soluţii. România trebuie să facă dovada că este dispusă la un efort, efort care să fie corelat cu capacităţile pe care ţara noastră le are. O decizie a Parlamentului în acest caz este utilă"

Referitor la taxa de contribuţie pe care România ar trebui să o plătească dacă nu primeşte refugiaţi, Tăriceanu a declarat că în acest moment nu vrea să se implice în această problemă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă