14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecial”Dacă s-ar termina acum campionatul, am fi cei mai fericiţi!”

”Dacă s-ar termina acum campionatul, am fi cei mai fericiţi!”

Proiectul CSU Neptun Constanţa s-a urnit cu mare greutate în vara anului trecut, între relaxarea conducerii administrative şi agitaţia conducerii sportive fiind o discrepanţă uriaşă. Calmul primilor s-a bătut cap în cap cu furia ultimilor, dar din această ciocnire a ieşit o echipă care a pus mari probleme şi care, cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat, se află la un punct de locul 9, unul de-a dreptul surprinzător. Progresul ultimelor nouă luni este pus pe seama muncii deosebite a grupului de jucătoare, unul mic dar ambiţios, dar şi pe şansă.

 

„Faptul că suntem pe locul 10 cu şanse la locul 9 este miraculos. Dacă s-ar încheia acum sezonul am fi salvate de la retrogradare şi am sărbători un veritabil succes în condiţiile date. Suntem echipa cu cel mai slab lot individual, cu cel mai mic buget şi cu cele mai mari şanse la ultimul loc în startul sezonului, dar am reuşit să băgăm două echipe sub noi şi sunt şanse mari să mai băgăm una, e adevărat care şi-a dat singură la gioale tot sezonul”, ne-a spus, ieri Ion Crăciun.

 

Nu-şi arogă niciun merit

 

Tehnicianul care a transformat un grup de puştoaice şi de veterane fără perspective într-o echipă nu-şi arogă însă nimic din merite, ducând discuţia către eforturile făcute de elevele sale, care au adunat 17 puncte în 21 de etape, de cel puţin trei ori mai multe decât se pronosticase. Totuşi, tehnicianul este supărat pe felul în care a gândit federaţia sistemul play-off şi play-out, unul care sprijină figuraţia şi… odihna în plin sezon competiţional.

„Eu nu am niciun merit la acest progres. Ele au muncit şi au vrut să înveţe. Faptul că m-au ascultat este deja o satisfacţie imensă, şi faptul că am dat cu tifla multor oameni de handbal care criticau înscrierea noastră în campionat este un bonus. Din păcate însă mai avem de jucat şi trăiesc cu impresia că principalele noastre contracandidate au făcut figuraţie ştiind că nu au şanse să evite play-off-ul şi vor intra în aceste meciuri decisive odihnite şi dornice să facă fapte mari, în timp ce noi intrăm cu onoarea intactă după ce ne-am apărat corect şansele peste tot, dar cu un lot decimat de accidentări”, a punctat antrenorul.

 

Confruntare cu o ”echipă tare”

 

Sâmbătă, la Constanţa vine Ploieştiul, „o echipă tare dar pe care avem puterea s-o învingem în speranţa că SCM Craiova pierde cu Romanul şi cade sub noi”, iar apoi fetele lui Crăciun intră în vacanţă pentru a-şi încărca bateriile înainte de play-out. „Au nevoie de o pauză pentru că multe dintre fete joacă la limita unor accidentări grave şi au nevoie de odihnă. Acesta a fost riscul acestui an, cel al accidentărilor, şi în acest moment dacă pierdem o jucătoare de pe linia de 9 metri suntem în mare pericol”, ne-a explicat Crăciun.

 

Baraj

 

Schimbarea preşedintelui FRH a adus, în stilul românesc, şi propuneri aparte legate de campionat. Astfel, noua conducere vrea o ligă de 14 echipe, argumentele fiind unele mai mult decât solide după ce forul central s-a trezit ameninţat cu procese pentru că încearcă limitarea numărului de jucătoare străine. Ideea federală este îmbrăţişată şi de Ion Crăciun, chiar dacă nu garantează că echipa sa va scăpa de la retrogradare.

„În primul rând nu s-a ratificat această propunere, iar în al doilea, poate mai important, asta nu presupune că nu va retrograda nimeni. Propunerea implică un meci de baraj între echipele de pe locurile 11-12 şi locurile 2 din Divizia A, şi vă spun sincer că în ambele serii sunt 2-3 echipe care pot face faţă unui asemenea baraj. Ca propunere însă, este una benefică pentru că finanţarea mai vine doar la prima ligă, iar o retrogradare va duce la dispariţia şi mai multor centre de tradiţie din handbal. Situaţia din Liga Naţională este clară. Sunt câteva forţe care aduc, iată, cele mai mari valori de pe mapamond, şi restul, echipe de pluton care mai pot creşte jucătoare românce. Să nu vă imaginaţi că această schemă cu limitarea numărului de străini va mai funcţiona. Suntem membru UE şi nu putem îngrădi dreptul la muncă al altor cetăţeni europeni, aşa că trend-ul va fi acelaşi. Să se facă 14 echipe ar fi cea mai bună mişcare la acest moment”, a concluzionat tehnicianul.

 

Glume cu olteni

 

Situaţia incredibilă în care se află SCM Craiova i-a pus un zâmbet pe faţă tehnicianului care a avut chiar puterea să glumească la amatorismul demonstrat de olteni. 

„Eu n-am jucat niciodată împotriva unor echipe care să-şi pună singure atâtea piedici câte au fost la Craiova. Nu ştiu ce se întâmplă acolo, dar ştiu că Olteania este o zonă aparte unde toată lumea se supără pe toată lumea, iar la supărare mulţi îşi iau jucăriile şi pleacă. Acum plătesc tribut lipsei unui antrenor cu experienţă, pentru că lotul este peste media Ligii Naţionale”, a comentat Ion Crăciun.

SCM Craiova urmează să întâlnească CSU Neptun în prima etapă din play-out, craiovencele ajungând la un singur punct de constănţence după ce s-au ales cu patru puncte de penalizare din cauza erorilor administrative.

Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă