22.2 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialMisterul gรขndacilor din Spitalul Judeลฃean Constanลฃa: a fi sau a nu fi

Misterul gรขndacilor din Spitalul Judeลฃean Constanลฃa: a fi sau a nu fi

Apariลฃia unui gândac în faลฃa directorului de spital care spune cฤƒ acolo nu existฤƒ gândaci este o întâmplare ilarฤƒ. I s-a întâmplat asta managerului Spitalului Clinic Judeลฃean de Urgenลฃฤƒ Constanลฃa, Dฤƒnuลฃ Cฤƒpฤƒลฃânฤƒ, chiar atunci când nega cฤƒ imaginile cu o colonie de gândaci, ajunse pe mâna presei ar fi reale.

Sunt totuลŸi gândaci în spitalul judeลฃean Constanลฃa sau nu? Conducerea spune cฤƒ nu. ”Nu este niciun gândac ลŸi nicio colonie de gândaci în Spitalul Judeลฃean Constanลฃa, acele imagini sunt trucate. Sunt imagini luate de la inaugurarea Secลฃiei de Ortopedie acum doi ani, peste care s-au suprapus niลŸte imagini filmate cu un telefon nu se ลŸtie de cine, unde ลŸi când, dar care nu sunt din acest spital, sunt din altฤƒ parte. Dovadฤƒ cฤƒ pe 27 februarie s-a fฤƒcut dezinsecลฃie în tot Spitalul Judeลฃean ลŸi nu mai existฤƒ niciun fel de gândaci”, a spus, la începutul sฤƒptฤƒmânii, preลŸedintele Consiliului Judeลฃean Constanลฃa, NicuลŸor Constantinescu, citat de Mediafax. A recunoscut însฤƒ cฤƒ acest lucru nu înseamnฤƒ cฤƒ nu mai pot apฤƒrea din când în când. ”Trebuie foarte mare viglienลฃฤƒ”, a conchis el. Nici controlul Direcลฃiei de Sฤƒnฤƒtate Publicฤƒ nu a gฤƒsit urmฤƒ de gândac, în urma unui control. Gândacii au fost cฤƒutaลฃi ลŸi de Rฤƒzvan Vฤƒlcฤƒnescu, secretat de stat în Ministerul Sฤƒnฤƒtฤƒลฃii. ”Nu am vฤƒzut absolut niciun gândac”, spune el, care a explicat ลŸi comportamentul gândacilor: dacฤƒ apar, aceลŸtia nu dispar din senin în jumฤƒtate de orฤƒ. Drept este cฤƒ nu stau nici ca la expoziลฃie în faลฃa oamenilor.

Teoria rฤƒzbunฤƒrii

Una din teorii este cฤƒ imaginile au fost trucate de aparลฃinฤƒtorii unui bolnav, din… rฤƒzbunare. „Pacientul a fost internat la Neurologie cinci luni ลŸi din noiembrie este la ORL. Este un pacient care a avut un infarct în luna iunie 2013 ลŸi ca urmare a infarctului a fฤƒcut un stop cardio-respirator ลŸi a fost resuscitat. El a rฤƒmas de atunci ลŸi pânฤƒ în prezent internat în spital, deci de peste opt luni, într-o stare vegetativฤƒ. Nu ลŸtie, nu recunoaลŸte pe nimeni, doar respirฤƒ, este hrฤƒnit printr-o sondฤƒ nazogastricฤƒ ลŸi de câte ori i se sugereazฤƒ familiei cฤƒ l-ar putea îngriji ลŸi acasฤƒ familia vine ลŸi face reclamaลฃie. Iar de data asta a venit ลŸi a prezentat acest film, care nu ลŸtiu unde este fฤƒcut. Nu ลŸtiu unde a filmat scena respectivฤƒ, în niciun caz în secลฃia de ORL unde nu este niciun fel de gândac”, afirma directorul medical al SCJU, Mihnea Avram.

Salonul 3310, triunghiul al Bermudelor

În ciuda dezminลฃirilor oficiale, reprezentanลฃii Asociaลฃia Naลฃionalฤƒ pentru Protecลฃia Pacienลฃilor, filiala judeลฃeanฤƒ Constanลฃa, spun cฤƒ imaginile au fost realizate în spital. Ba mai mult, au dat ลŸi numฤƒrul salonului: 3310. AceลŸtia spun cฤƒ în filmul complet se vede ลŸi parcarea, dar ลŸi bolnavi care s-ar afla ลŸi acum în salon. Imaginile nu au fost încฤƒ fฤƒcute publice, dar nu este exclus ca oficialitฤƒลฃile sฤƒ susลฃinฤƒ cฤƒ este vorba despre un trucaj.

CONDIลขII

Iadul de la Neurologie

Secลฃia de Neurologie, unde ar fi fost gฤƒsiลฃi gândacii, este una nereabilitatฤƒ. Condiลฃiile pentru bolnavi sunt greu de imaginat. De multe ori, din cauza lipsei de spaลฃiu, paturile sunt înghesuite, blocând parลฃial chiar ลŸi accesul la baie. Pot fi cazaลฃi într-un singur salon ลŸase, ลŸapte sau opt pacienลฃi. În timpul verii, mirosurile sunt greu de suportat. În anii trecuลฃi, asistentele insistau sฤƒ lege bolnavii de pat, susลฃinând cฤƒ este spre binele lor: în caz contrar ar fi putut cฤƒdea ลŸi suferi fracturi. Mulลฃi aparลฃinฤƒtori acceptau acest lucru. Numฤƒrul asistentelor este insuficient ลŸi acestea nu pot supraveghea toลฃi pacienลฃii.

 

CONCLUZIE

Greu de renovat

Spitalul din Constanลฃa a fost construit în anul 1968, iar mare parte din secลฃii aratฤƒ ca la inaugurare. Existฤƒ un efort constant al Consiliului Judeลฃean, la care participฤƒ ลŸi Ministerul Sฤƒnฤƒtฤƒลฃii, de reabilitare a secลฃiilor. S-au investit zeci de milioane de euro, dar pânฤƒ acum s-au renovat circa un sfert din secลฃii. Acestea aratฤƒ ca în Occident. Pentru restul va mai fi nevoie de cel puลฃin patru, cinci ani.

CÂND

Gândacii ies noaptea

”Chiar în seara premergฤƒtoare controlului un pacient ne-a sunat ลŸi seara a stat cu scaunul lângฤƒ patul sฤƒu, a mâncat un mฤƒr, a aลฃipit ลŸi când s-a trezit era plin de gândaci. Domnii de la DSP care au fฤƒcut controlul nu au controlat chiar salonul 3310. Avem ลŸi filmul cu faลฃa bolnavului”. Maria Constandache, preลŸedinte Asociaลฃia Naลฃionalฤƒ pentru Protecลฃia Pacienลฃilor, filiala Constanลฃa.

 

Cele mai citite

TRAGEDIE: O tรขnฤƒrฤƒ de 27 de ani ศ™i pฤƒrinศ›ii ei au fost gฤƒsiศ›i morศ›i รฎntr-un apartament din Bistriศ›a

O tรขnฤƒrฤƒ ศ™i pฤƒrinศ›ii ei au fost gฤƒsiศ›i morศ›i, sรขmbฤƒtฤƒ searฤƒ, รฎn apartamentul lor din Bistriศ›a, รฎn urma unui apel la 112 care anunศ›a...

Amenzile pentru lipsa rovinietei nu vor mai fi aplicate imediat

ศ˜oferii vor avea la dispoziศ›ie 24 de ore pentru a achita taxa, fฤƒrฤƒ a mai fi penalizaศ›i automat Sistemul va fi similar cu cel care...

Cine sunt judecฤƒtorii care au votat รฎmpotriva candidaturii Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ la alegerile prezidenศ›iale

Curtea Constituศ›ionalฤƒ a Romรขniei (CCR) a acceptat o contestaศ›ie รฎmpotriva candidaturii Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ la alegerile prezidenศ›iale, hotฤƒrรขrea fiind definitivฤƒ ศ™i eliminรขnd-o astfel din cursa...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ