23.8 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialFOTO. Porsche a lansat cel mai performant vehicul electric din istorie. Rival...

FOTO. Porsche a lansat cel mai performant vehicul electric din istorie. Rival de temut pentru Tesla

Porsche Mission E, vehicul prezentat în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt, este conceptul care anunță viitorul electric al producătorului de mașini sport. Modelul este cel mai performant vehicul electric, concept sau în serie, lansat vreodată.

Mission E atinge 100 km/h în doar 3,5 secunde, fiind mai rapid chiar și decât noul Porsche 911 (4,2 secunde). De asemenea mașina atinge 200 km/h în mai puțin de 12 secunde, în timp ce viteza maximă depășește 250 km/h.

Citește și NOUL Borgward BX7: Cum arată SUV-ul care marchează renașterea mărcii germane

Deocamdată în fază de concept, modelul anunță ceea ce ar putea deveni în următorii ani primul bolid electric al mărcii germane. Iar pentru că nemții au vrut să rupă gura lumii la Frankfurt, Misson E are nu mai puțin de 600 CP, toți livrați în regim pur electric. Boldiul are, în premieră mondială, un sistem electric de 800 volți, ceea ce face ca autonomia să urce până la 500 km. Bateria poate fi încărcată la 80% în doar 15 minute.

Performanțele lui Mission E va poziționa bolidul, dacă va ajunge în producția de serie, drept un rival de temut pentru Tesla. Spre comparație, Tesla Model S are nevoie de circa 30 de minute pentru reîncărcarea bateriei, în timp ce autonomia ajunge la 272 kilometri.

Citește și VIDEO. Șeful BMW a leșinat pe scenă, la Salonul Auto Frankfurt. Ce model urma să lanseze

Sistemele de asistare a şoferului sunt de ultimă generație, automobilul fiind prevăzut cu funcţii de urmărire a privirii şi de control al gesturilor, dar și holograme prin care utilizatorii pot accesa aplicaţii.

Porsche are ca obiectiv, în 2015, depășirea a 200.000 de vehicule vândute, în condițiile în care cererea pentru Macan este în continuă creștere.

Cele mai citite

Neil Lennon, propus pentru postul de antrenor la Hearts după plecarea de la Rapid

Fostul antrenor al Rapidului, Neil Lennon, este considerat un posibil candidat pentru preluarea echipei scoțiene Hearts, aflată pe ultimul loc în prima ligă din...

Elon Musk e sprijinit de extrema dreaptă din UE pentru a primi un premiu pentru libertatea de gândire

Controversatul mogul al tehnologiei Elon Musk a primit sprijinul parlamentarilor de extremă dreapta ai Europei pentru a primi un premiu al Uniunii Europene pentru...

Corupție în Antifraudă: Funcționari ANAF anchetați pentru abuz în serviciu de către DNA

Prejudiciul este estimat la 20 de milioane de lei. În dosar mai sunt urmărite penal alte două persoane, printre care și un dezvoltator imobiliar Într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă