14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCVM şi-a revenit rapid după dezastrul din meciul cu Paris Volley

CVM şi-a revenit rapid după dezastrul din meciul cu Paris Volley

La trei zile de la semi-catastrofa din partida retur contând pentru semifinalele Cupei CEV, formaţia constănţeană a revenit pe parchet. Cu o formulă mult schimbată faţă de dubla cu francezii, CVM a dispus cu un dublu 3-0 de Arcada Galaţi, formaţie care a anunţat încă înainte de a ajunge la Constanţa că nu are niciun gând războinic, ci doar se pregăteşte de play-out, obiectivul principal al sezonului fiind salvarea de la retrogradare.

Aşa au apărut pe teren jucători ca Pavel, Tănăsescu, Laza sau Aciobăniţei, titulari indiscutabili doar în meciuri fără miză, iar o parte dintre jucătorii care au dus greul de-a lungul sezonului nici măcar nu s-au dezechipat, adversarul fiind net inferior. În aceste condiţii, jocul a suferit în multe momente, noii intraţi în echipă dorind prea mult să impresioneze, iar gălăţenii au fost de două ori aproape să câştige un set, eveniment aproape istoric pentru o echipă care nu şi-a propus nimic glorios în acest sezon.

„Nu avea niciun rost să trimitem titularii în teren, iar apariţiile lui Ivanov, Bahov sau Spânu au fost episodice. Adversarul nu numai că nu ne putea pune probleme, dar nici nu a forţat prea tare, astfel că şi noi am acţionat în consecinţă. Vrem însă trofeul pus în joc şi îl vom câştiga, indiferent cine ne va fi adversar în turneul final”, ne-a spus managerul Serhan Cadîr.

 

Regrete tardive

 

Managerul constănţean şi-a amintit şi de momentul Paris, unul extrem de dificil pentru orice echipă, indiferent cât de bună ar fi. „Privind înapoi ne dăm seama ce moment am ratat. Ne-a fost extrem de greu mai ales după meci, atunci când am realizat că intram în istorie pentru că jucam finala acasă. Jucătorii au dat totul însă şi nu-i acuzăm de nimic. Au jucat exemplar, dar asta este viaţa. Poate sezonul următor vom avea mai multă şansă, iar centimetrii care ne-au lipsit acum nu ne vor lipsi. Momentan vrem să ne îndeplinim cele două obiective principale ale sezonului, Cupa şi Campionatul, pentru că la nivel continental l-am îndeplinit prin calificarea în primăvară, iar semifinala a fost un bonus”, ne-a explicat managerul.

 

Reconstrucţie

 

Deşi sezonul viitor este încă departe, parcursul excelent din Europa o poate costa pe Constanţa. Clasic pentru un sport unde omogenitatea contează mai puţin, jucătorii care evoluează foarte bine schimbă rapid cluburile, devenind veritabili globe-trotteri, iar CVM s-ar putea să nu scape nici ea. Conducerea vrea să păstreze acelaşi nucleu care a făcut furori, însă numai în condiţii financiare rezonabile, iar asta pune destule nume… pe sârmă.

„Nu am ascuns niciodată disponibilitatea de a păstra acelaşi lot, dar nici faptul că bugetul nostru este unul limitat. Voleiul este un sport cu anumite particularităţi, unde un sezon bun te poate duce rapid la o echipă puternică nu doar sportiv, ci şi financiar şi nu excludem posibilitatea ca unii dintre băieţi să dea curs unor oferte în această vară. Cine nu ar pleca la un salariu dublu? De noi va depinde însă să umplem golurile, şi asta nu se va face cu juniori, pentru că nu se poate forţa ieşirea din gupele Ligii cu o echipă de puşti, dar vom depinde de buget şi de doleanţele sportivilor”, ne-a explicat managerul.

Liga e garantată?

Deşi ultimul clasament al coeficienţilor CEV nu a fost încă publicat, CVM Tomis este aproape sigură de calificarea în Liga Campionilor dacă ia titlul în România. punctele adunate de-a lungul acestui an garantează un loc direct în grupele Ligii, şi este posibil ca prin contribuţia marinarilor România să primească un bonus în Cupa CEV. „Nu a fost încă anunţat noul clasament, dar după calculele pe care le-am făcut nu doar că suntem siguri de o echipă calificată în grupe, ci avem şanse mari să ne aliniem cu două formaţii la startul Cupei CEV, anul viitor. Este rezultatul evoluţiilor frumoase din acest an şi suntem mai mult decât fericiţi că am reuşit să ajutăm România în acest sens. Bineînţeles, noi trebuie acum să luăm titlul”, a punctat Serhan Cadîr.

 

 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă