16 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialGerhard Schroeder, în bordul directorilor gigantului pertolier rus Rosneft

Gerhard Schroeder, în bordul directorilor gigantului pertolier rus Rosneft

Conducerea companiei BP Petroleum Corporation intenţionează să-l propună pe fostul cancelar german, Gerhard Schroeder, în bordul directorii gigantului pertolier rus Rosneft. În prezent, Schroeder conduce adunarea acţionarilor companiei Nord Stream AG, anunţă ziarul Pravda.

Anterior, Schroder a fost în conducerea TNK-BP, companie ce a fost cumpărată integral anul trecut de Rosneft. Noul Consiliul de Administraţie al Rosneft va fi aprobat, în luna iunie, la reuniunea acţionarilor. Director general al Nord Stream AG, Matthias Warnig ar urma să-şi păstreze poziţia în cadrul bordului.

Nord Stream este o conductă de gaze naturale din Rusia către Germania. Nord Stream leagă portul rusesc Vygorg de portul german Greifswald, pe o distanţă de 1.200 de kilometri, pe sub Marea Baltică. Conducta a fost inaugurată în martie 2011.

Citeşte şi: Moscova nu crede în lacrimi. Nici în ameninţări

Proiectul este gestionat de societatea Nord Stream înregistrată în Elveţia şi deţinută în proporţie de 51% de Gazprom. Mai deţin participaţii companiile germane Wintershall Holdings şi E.ON.Ruhrgas (câte 20%) şi societatea olandeză Gasunie (9%). În proiect ar putea fi cooptată şi compania franceză GDF Suez.

Gerhard Schroeder a fost cancelar al Germaniei între anii 1998-2005. Din 2006 acesta a începu să activeze în sectorul petrolier, conducând adunarea acţionarilor companiei Nord Stream AG.

 

Cele mai citite

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...

Dezabonări în masă la Neflix, după ce președintele companiei a donat bani pentru campania Kamalei Harris

Netflix a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de anulări în urma donației făcute de cofondatorul și președintele companiei, Reed Hastings, în sprijinul candidatului...

Studiu: Disponibilizările la nivel global în scădere în 2024, dar îngrijorarea privind epuizarea angajaților crește

Potrivit unui studiu realizat de compania de outplacement LHH, 73% dintre liderii de resurse umane la nivel global iau în considerare sau efectuează disponibilizări...
Ultima oră
Pe aceeași temă