21.4 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSportIohannis: Ar fi un rezultat BUN trecerea moțiunii de cenzură. Suntem UNICI...

Iohannis: Ar fi un rezultat BUN trecerea moțiunii de cenzură. Suntem UNICI în Europa cu un premier trimis în judecată

Președintele Iohannis a declarat, miercuri, la Palatul Cotroceni, că ar fi un lucru bun dacă moțiune de cenzură inițiată de PNL ar trece.

"Nu sunt implicat deloc în moțiune și nici în negocierile dintre partide. Dar ar fi un rezultat bun dacă ar trece moțiunea. România are un premier trimis în judecată. Suntem unici, în sensul negativ", a declarat președintele Iohannis.

Întrebat dacă a discutat cu Victor Ponta sau cu ceilalți reprezentanți ai coaliției de guvernare despre situația premierului după trimiterea acestuia în judecată, Iohannis a declarat că, așa cum a spus anterior, așteaptă ca ”aceia care au în puterea lor să schimbe situația să o facă pentru că România are un prim-ministru trimis în judecată și este unică în sensul negativ”.

Aștept ca cei care au în puterea lor să schimbe această situație total nefericită pentru România, să o facă, și la asta m-am referit când am spus că trecerea moțiunii ar fi un lucru bun. Nu fiindcă aș vrea neapărat să subliniez că susțin public o moțiune a PNL, ci datorită faptului că această moțiune ar rezolva o problemă foarte mare a României – faptul că are un prim-ministru trimis în judecată. Suntem unici în sensul negativ cu un astfel de prim-ministru”, a mai spus Iohannis.

Eugen Nicolăescu a citit, miercuri, în plenul Parlamentului, textul moţiunii de cenzură a liberalilor, intitulată “Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta”, semnată de 180 de parlamentari. Moţiunea va fi dezbătută şi votată, marţi, 29 septembrie, începând tot cu ora 10.00, au decis Birourile Permanente ale celor două Camere.

Cele mai citite

România este pe primul loc în topul celor mai scumpe piețe de energie din UE

România și Ungaria au fost principalii exportatori de energie către Ucraina, grav afectată de bombardamentele rusești Suntem pe primul loc, în ceea ce privește cel...

Motociclist în vârstă de 18 ani, mort în urma unui accident rutier

Un tânăr motociclist în vârstă de doar 18 ani a murit, noaptea trecută, în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Paul Gabriel Melinte, din...

Cetățean ucrainean salvat din munți. A trecut granița în România

Un cetățean ucrainean în vârstă de 38 de ani, care a traversat granița României prin Munții Maramureșului, a fost salvat în noaptea de marți...
Ultima oră
Pe aceeași temă