14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialRCJ Farul vrea finală în 2014 şi acţionează în consecinţă

RCJ Farul vrea finală în 2014 şi acţionează în consecinţă

Rugby-ul românesc creşte de la an la an în valoare, iar Constanţa vrea să devină polul de interes al sportului cu balonul oval de la noi. Din acest motiv s-au investit bani mulţi într-o bază sportivă modernă, de aceea s-au făcut eforturi pentru a aşeza pe o bază solidă rugby-ul juvenil constănţean şi pentru acest lucru s-a format practic o echipă nouă pe litoral, foarte puţini dintre rugbyştii care băteau fel de fel de recorduri negative anul trecut supravieţuind sitei cernute de noii antrenori Neil Kelly şi Cristi Petre. De săptămâna aceasta, 26 de sportivi au întrat în faza a doua a pregătirilor de iarnă, programul comprimându-se brusc din cauza apropierii debutului în Super Ligă.

 

Vor finala

 

Cristinel Dragomir, preşedintele clubului şi susţinătorul proiectului RCJ Farul Constanţa, nu concepe alt deznodământ pentru acest sezon, decât un meci cu titlul pe masă. E convins că eforturile sale vor fi răsplătite de jucători dar şi că în 2-3 ani Constanţa va domina rugby-ul românesc cu o echipă formată din români.

„Ne aşteptăm la rezultate deosebite, pe măsura investiţiilor făcute. Avem foarte multe lucruri bine organizate, iar lotul actual va fi completat, exclusiv, cu juniori aflaţi la centrul formator de la Mangalia, deci tot timpul la dispoziţia noastră. Vrem finala şi nu concepem un alt rezultat pentru acest sezon, şi eu cred că putem realiza acest lucru”, a spus Dragomir, la prezentarea lotului de jucători înscris pe foaie pentru FRR.

Antrenorul englez Neil Kelly, s-a arătat şi el destul de optimist în privinţa primului său sezon ca principal în campionatul românesc, chiar dacă a admis că momentan formaţia sa este la un nivel inferior contracandidatelor.

 

Români, fijieni, namibieni

 

„La Constanţa există un lot pe care şi l-ar dori mulţi tehnicieni din România, cu internaţionali români, fijieni, namibieni, şi orice antrenor s-ar declara mulţumit în situaţia dată. Avem însă mult de lucru pentru că suntem încă la nivelul unor nume pe o foaie de hârtie, nume interesante, dar departe de a fi o echipă. astfel, pentru o perioadă, următorul meci va fi cel mai greu, dar cred că vom trece cu bine peste debutul sezonului”, susţine antrenorul.

Ideea lui Kelly a fost susţinută şi de secundul Cristi Petre, celebru rugbyst român reveit din Franţa, care s-a arătat surprins plăcut de ce a găsit la Constanţa, mai ales din punct de vedere al dorinţei de a progresa.

„Nu vă ascund că sunt surprins de lucrurile pe care le-am găsit aici. Jucătorii erau la un nivel foarte scăzut din multe puncte de vedere atunci când ne-am reunit, în ianuarie, dar au răspuns extraordinar la programul pe care l-am făcut alături de Neil. Mai sunt probleme în echipă, poate 2-3 posturi deficitare, dar suntem deja la un nivel bun. În ciuda pretenţiilor unor echipei noi, nu cred că vom avea probleme în primele trei runde, iar primul test va veni, în acest caz, la sfârşitul lunii aprilie, când jucăm la Timişoara. Trebuie multe sacrificii pentru a ajunge în finală, mai ales că liga a crescut tot mai mult în ultimii trei ani, dar acest lucru nu poate fi decât benefic”, a punctat şi internaţionalul român.

 

 

LOT

 

26 de jucători

 

În sezonul 2014, cei doi antrenori se vor baza, în mod cert, pe 26 de jucători, alţi patru fiind aşteptaţi să se alăture echipei în lunile care urmează. Astfel, Petru Tamba, Nicolae Nere, Vlad Bădălicescu, Florin Sasu, Cătălin Pastramă, Otar Turashvili, Matt Maljard, Cristian Petre, Cosmin Raţiu, Onal Agiacai, Adrian ion, Renaud Van Neel, Eseri Vueti, Valentin Mototolea, Andrei Ghiţă, Ravulo Malakai, Nicolae Ion, Eugene Jantjies, Liviu Dumitru, Dale Sabbagh, Andrei Ilie, Ionel Cazan, Adrian Apostol, Robert Neagu, Ionuţ Puişoru şi Florin Vlaicu au misiunea de a opri ascensiunea Ardealului şi de a readuce titlul pe litoral. Din aprilie, lotul va fi completat cu James Semple, iar sud-africanii Spephelo Mayaba şi Mtya Dumani sunt aşteptaţi până la finalul lunii martie. Un caz special a devenit dinamovistul Ciprian Căplescu, pentru că RCJ nu a reuşit încă să-i găsească un post în cadrul IPJ Constanţa, jucătorul fiind ofiţer MAI.

 

 

Ex foto: RCJ Farul începe sezonul cu gândul la titlul de campioană.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă