13.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialRusia: Consilierul lui Obama să recomande Casei Albe, nu Kremlinului, să nu...

Rusia: Consilierul lui Obama să recomande Casei Albe, nu Kremlinului, să nu intervină în Ucraina

Rusia recunoaşte că sfatul SUA de a nu utiliza forţa în Ucraina este unul bun, arată Russia Today, într-un articol intitulat ”Bun sfat, adresă greşită: Rusia îi răspunde Susanei Rice- <Nu, mulţumim!> avertismentului privind Ucraina”.

Reamintim faptul că, oficialul american a declarat într-un interviu acordat postului NBC că ”Nu este în interesul Ucrainei, Rusiei, Europei sau Statelor Unite ca ţara să fie divizată. Nu este interesul nimănui ca violenţele să reizbucnească”.

Susan Rice, consilier pe probleme de securitate naţională a lui Barack Obama, a avertizat astfel Rusia să nu trimită trupe în Ucraina, deoarece o astfel de acţiune este o ”gravă greşeală”.

Citeşte şi: RIA Novosti: Casa Albă avertizează Rusia să nu trimită trupe în Ucraina

”Am luat la cunoştiinţă că expertul Susan Rice şi-a argumentat declaraţiile bazându-se pe multiplele cazuri în care administraţia americană a trimis trupe în diferite locuri ale lumii, unde se credea că democraţia din Vest este în pericol sau unde regimurile de pe plan local urmau să fie înlocuite de la putere”, a declarat ministrul de externe al Rusiei, Sergei Lavrov.

Acesta a adăugat că ”Ne aşteptăm ca expertul în probleme de securitate naţională să dea aceleaşi sfaturi şi leaderilor americani, de a nu utiliza forţa”.

Cele mai citite

Studiu: Disponibilizările la nivel global în scădere în 2024, dar îngrijorarea privind epuizarea angajaților crește

Potrivit unui studiu realizat de compania de outplacement LHH, 73% dintre liderii de resurse umane la nivel global iau în considerare sau efectuează disponibilizări...

Andrea Capone, fost fotbalist al lui Cagliari, a murit la 43 de ani

Italia este în doliu după decesul subit al fostului fotbalist Andrea Capone, care s-a stins din viață la doar 43 de ani, în urma...

Germania anticipează stagnare economică în 2024, conform noilor previziuni guvernamentale

Guvernul Germaniei se pregătește să revizuiască în scădere previziunile economice pentru 2024, în contextul în care cea mai mare economie a Europei se confruntă...
Ultima oră
Pe aceeași temă