12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialCând începe RADET să facă probe la sistemul de încălzire din Capitală

Când începe RADET să facă probe la sistemul de încălzire din Capitală

RADET va face, începând de marţi, probe la instalaţiile de alimentare cu energie termică, pentru pregătirea reţelei de termoficare, informează Mediafax.

Imobilele racordate la sistemul centralizat vor fi alimentate cu căldură dacă timp de trei zile consecutiv vor fi noaptea temperaturi sub zece grade Celsius.

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti a anunţat că în 29 septembrie va începe încărcarea instalaţiilor cu energie termică, pentru pregătirea reţelei de termoficare în sezonul de încălzire 2015-2016.

Asociaţiile de proprietari racordate la sistemul centralizat de termoficare trebuie să se asigure că instalaţiile interioare de alimentare cu energie termică sunt în stare de funcţionare şi că lucrările în interiorul imobilelor sunt finalizate, astfel încât să nu se producă inundaţii în locuinţe.

Reprezentanţii RADET au precizat că, potrivit Legii 325/2006 privind serviciul public de alimentare cu energie termică, debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire şi pentru apă caldă menajeră ale consumatorilor de energie termică dintr-un condominiu nu poate fi efectuată pe parcursul sezonului de încălzire.

Conform Hotărârii de Guvern nr. 425/1994, modificată prin HG 168/2000, „începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 18.00 – 06.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de 10 grade Celsius sau mai mici”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă