16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialDoar un titlu pentru CS Farul la naţionalele de atletism

Doar un titlu pentru CS Farul la naţionalele de atletism

Sportivii constănţeni  intraţi în concurs în prima zi a Campionatului Naţional de seniori şi tineret n-au reuşit să-şi respecte, decât parţial, blazonul.

Plecaţi la Bucureşti după aur, atleţii constănţeni n-au strălucit, dar nici n-au dezamăgit în prima zi a concursului găzduit de Complexul Sportiv Lia Manoliu. Dacă Anca Heltne nu a avut probleme în proba de aruncarea greutăţii şi Carmen Toma a dezamăgit profund la triplusalt, surprizele fiind aduse de juniorii care au urcat pe podium în clasamentul de la tineret.

Fără Andreea Ogrăzeanu, care nu va concura în sală anul acesta, Cristina Bujin, care abia şi-a reluat pregătirile şi Adrian Vasile, care a părăsit clubul constănţean, dar nici nu s-a înscris în competiţie, delegaţia celor de la CS Farul a părut mai „subţire” ca oricând. Speranţe la medalii de aur au fost, însă, destule, numai că de la prima probă lucrurile au scârţâit serios. Experimentata Carmen Toma s-a „prăbuşit” pe locul trei în proba ei forte, după senzaţionala junioară Elena Panţuroiu, care s-a autodepăşit şi a terminat la şapte centimetri de graniţa celor 14 metri. Bătută şi de Cristina Sandu, Toma a avut doar o săritură reuşită din şase, şi aceea modestă, semn că lipsa de concentrare a fost la ea acasă în cazul acestui concurs. Totuşi, proba de triplusalt a adus şi zâmbete pe feţele celor din delegaţia constănţeană, junioarea Andreea Lefcenco reuşind un concurs remarcabil şi obţinând argintul cu un excelent 13.13.

La câţiva metri distanţă de chinurile senioarei Toma şi de strălucirea junioarei Lefcenco, Anca Heltne s-a luptat doar cu propriile limite la aruncarea greutăţii. Fără rival pe plan intern, veterana (36 de ani) a aruncat de patru ori peste 18,50 metri, şi a pus 3,44 metri între ea şi a doua clasată, o sportivă cu 15 ani mai tânără, de la Dinamo. Practic, cel mai sigur titlu al Constanţei a fost câştigat fără niciun el de problemă, singura întrebare fiind ce va face Farul când Heltne se va retrage, ca să nu mai vorbim de atletismul românesc.

Fără pretendenţi la medalii în următoarele şapte probe, ochii constănţenilor s-au îndreptat către finala de la 400 de metri feminin, acolo unde au concurat două dintre „promisiuni”: Andreea Timofei şi Nicoleta Zăvelca. Concurenţa acerbă şi lista plină de „nume” de la start a însemnat clasări aparent slabe pentru cele două junioare (locul 8 Timofei şi locul 12 Zăvelcă), dar ambele au reuşit noi recorduri personale şi dau mari speranţe că CS Farul va putea „aresta” şi titlu la ştafetă săptămâna viitoare la CN de juniori I.

Bonusul serii a venit la triplusalt, acolo unde Constanţa şi-a adjudecat trei medalii, deşi lumea aştepta ceva special doar de la Adrian Dăianu. Revenit după o accidentare, Dăianu a sărit decent şi a prins podimul seniorilor (locul 3), dar surprizele au fost create de Cristi Boboc, locul 2 la tineret, şi de David Robert Spiridon, locul 3 la tineret, care îşi depune astfel candidatura la titlul de la juniori I, în concursul de săptămâna viitoare.

Alin Larion, antrenor la CS Farul, s-a declarat ieri mulţumit de prestaţia elevilor săi, mai ales că unii dintre ei s-au prezentat la concurs fără a-şi propune nişte rezultate în medalii, ci doar îmbunătăţirea performanţelor. „Pentru noi medaliile sunt un bonus, iar prestaţiile unor sportivi sunt mai mult decât mulţumitoare. Zăvelcă şi Timofei şi-au îmbunătăţit extraordinar performanţele individuale, Lefcenco ne-a surprins plăcut, iar Boboc şi Spiridon au obţinut medalii şi încă mai au destul potenţial pentru competiţiile următoare. Ca antrenor al unora dintre ei trebuie să îmi exprim satisfacţia, aceste concursuri în afara categoriilor lor de vârstă fiind extraordinar de importante nu doar pentru moral ci şi pentru cariera lor. Practic, săptămâna viitoare mulţi dintre ei pleacă favoriţi în probele unde vor concura”, ne-a spus Alin Larion.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă