15.6 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialPovestea patinatorului care şi-a ipotecat casa ca să ajungă la Soci

Povestea patinatorului care şi-a ipotecat casa ca să ajungă la Soci

A început să patineze la 8 ani într-un centru comercial din Manila şi, de atunci, patinatorul care are acum 17 ani, a petrecut mai mult timp pe gheaţă decât oriunde în altă parte.

Publicaţia spaniolă Hola! Prezintă povestea lui Michael Christian Martínez, singurul reprezentant al Filipinei la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci. El este şi primul care participă la probele de patinaj artistic, la o Olimpiadă, reprezentând o ţară din sud-estul Asiei.

Însă, pentru a ajunge la Soci, Martinez a fost obligat să-şi ipotecheze casa. ”Investiţia asta este o nebunie”, a declarat mama patinatorului, María Teresa Martínez, care nu s-a opus să îşi pună la bătaie locuinţa pentru a-şi susţine fiul.

De-a lungul timpului, patinatorul a trebui să călătorească singur pentru a ajunge la competiţii pentru că nu a avut bani pentru a acoperi cheltuielile antrenorului.

Deoarece povestea lui a fost mediatizată, Martinez a devenit unul dintre cei mai populari sportivi de la Jocurile Olimpice de la Soci. Acum se bate pentru o medalie.

Cele mai citite

Atac masiv cu drone al Ucrainei pe teritoriul Rusiei: 125 de drone distruse, daune în mai multe regiuni

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, Ucraina a lansat un atac de amploare cu drone pe teritoriul Rusiei, provocând daune în mai multe...

Șoferiță de 25 de ani, decedată într-un accident cumplit

O şoferiţă în vârstă de 25 de ani a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Târgovişte, după ce a pierdut controlul asupra...

Șapte mașini lovite de o șoferiță pe o stradă din municipiul Focșani

O șoferiță din Vrancea a lovit șapte autoturisme parcate regulamentar pe o stradă din municipiul Focșani. „La data de 28.09.2024, în jurul orei 15.20, o...
Ultima oră
Pe aceeași temă