16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCVM Tomis Constanţa, în faţa celui mai important meci al anului

CVM Tomis Constanţa, în faţa celui mai important meci al anului

Cel mai bun sezon european din istoria voleiului constănţean poate continua şi după ziua de joi. CVM Tomis pleacă mare favorită în manşa retur a sferturilor de finală din cadrul Cupei CEV, după ce s-a impus cu 3-1 în partida tur, şi poate face pasul către familia selectă a Europei voleibalistice. Turcii de la MMP Ankara nu sunt un adversar teribil, dar asta nu-i face pe marinari să se simtă deja calificaţi.

„Este un examen pe care în aşteptăm de ani buni şi pentru care suntem pregătiţi. Dacă vreţi, Ankara a fost botezul european, iar acum este certificarea valorii noastre la nivel continental, chiar dacă nu ne considerăm calificaţi. Timp de zece ani ne-am pregătit pentru acest pas, şi nu cred că-l vom rata, în ciuda faptului că mingea e rotundă şi s-au mai văzut accidente. Avem cea mai bună echipă din ultimii ani şi asta se va vedea şi joi seara”, ne-a spus managerul Serhan Cadâr.

De altfel, CVM Tomis se află în vârf de formă, în ciuda derapajelor federale care au făcut praf întreg programul echipei. Pentru că nimeni nu s-a gândit la faptul că CVM ar putea ajunge în semifinalele unei competiţii continentale, acum s-a ajuns la situaţia incredibilă în care constănţenii vor trebui să joace două meciuri în zile consecutive, şi asta nu o dată, ci de două ori.

„Nu comentăm noi deciziile Federaţiei ci ne adaptăm programului. Meciul de la Craiova, care trebuia să aibă loc astăzi (n.r. – ieri), se va juca cel mai probabil pe 23, la o zi după ce evoluăm la Piatra Neamţ. Sigurul lucru pe care l-am cerut a fost să putem juca la ora 18.00 pentru a avea suficient timp să ne refacem în urma deplasării din Moldova. Cel cu Galaţiul, programat tot într-o zi cu etapă europeană, va fi, probabil programat cu o zi înainte de retur, astfel încât să le legăm unul de celălalt, iar cel cu Universitatea Cluj are şanse mari să se dispute în timpul play-off-ului, dacă noi terminăm primii şi ei rămân ultimii. Sincer, ne dorim să provocăm asemenea dureri de cap şi după semifinale, pentru că ar însemna să jucăm în ultimul act al Cupei CEV”, ne-a explicat managerul.

SURPIZE

Suvenir din partea clubului

La partida de diseară, cea mai „intensă” din acest sezon, suporterii vor avea perte, din nou, de mai multe surprize. Pe lângă intrarea liberă, cei care vin la meci vor primi un suvenir din partea clubului constănţean, gest de apreciere pentru efortul de a veni la sală pe durata întregii campanii. „Nu va fi ceva extraordinar, dar încercăm să mulţumim şi altfel, decât prin rezultate, disponibilităţii suporterilor care au venit să ne susţină. În plus, va fi o amintire frumoasă dintr-o seară care se vreai istorică”, ne-a spus Serhan Cadâr. Partida din Sala Sporturilor va începe la ora 18.00.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă