16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCSU Neptun are un nou obiectiv: supravieţuirea

CSU Neptun are un nou obiectiv: supravieţuirea

Returul Ligii Naţionale de handbal a început cum nu se putea mai bine pentru CSU Neptun Constanţa. Formaţia lui Ion Crăciun a cucerit zece puncte în şapte partide şi s-a apropiat vertiginos de poziţiile care oferă un avantaj imens în play-out, iar în această săptămână are un veritabil meci de şase puncte, acasă, cu SCM Craiova. Un succes le-ar apropia pe „sirene” de locul 9, considerat a oferi un avantaj imens în lupta pentru evitarea retrogradării, dar nu ar garanta şi ocuparea acestuia la final.

„Suntem mulţumiţi de ce s-a realizat în acest retur. Fetele au evoluat exemplar în fiecare partidă, chiar dacă victoriile au fost obţinute doar în partidele de acasă, şi ne-am apropiat mult de îndeplinirea obiectivului pentru acest sezon, ocuparea locului 9 în sezonul regulat. Mai avem însă un drum destul de lung pentru că mai sunt şase etape până la final şi avem nevoie măcar de trei succese pentru a aborda play-out-ul dintr-o poziţie avantajoasă”, ne-a spus managerul echipei, Silviu Băiceanu.

Fostul mare internaţional ne-a explicat, în detaliu, şi de ce partidele următoare sunt atât de importante, iar locul 9 a devenit un fel de mic titlu pentru echipele aflate la retrogradare.

„Regulamentul este destul de clar şi oferă un mare avantaj echipelor de pe locurile 7-9. În faza a doua a sezonului, aceste formaţii vor juca două meciuri din trei acasă, iar asta poate face diferenţa în handbalul actual. Dacă vom termina pe locul 10, ne va fi foarte greu să obţinem salvarea de la retrogradare din prima fază şi trebuie neapărat să prindem acest loc 9. În condiţiile în care reuşim, avem primul meci în deplasare şi apoi două acasă, astfel că evitarea retrogradării ar deveni un obiectiv palpabil”, ne-a explicat managerul.

Astfel, dacă ar trece de prima manşă din play-off, constănţencele ar lupta apoi pentru unul dintre locurile 7-9, fără să mai fie interesate de lupta din subsol.

Surprinzător, programul de final le oferă fetelor o şansă mare să-şi rezolve problemele cu adversarii direcţi, pentru că la Constanţa vin şi Ploieştiul şi Craiova, iar CSU mai are un meci abordabil la Râmnicu Vâlcea. Silviu Băiceanu nu este însă de acord că echipa sa este favorită în aceste partide.

„S-a văzut în acest retur că nu mai putem vorbi de favorite şi outsideri. Echipele de jos, acolo unde suntem şi noi, le-au tăvălit serios pe cele de sus, iar rezultatele sunt din ce în ce mai surprinzătoare. Calculele hârtiei spun că suntem mari favoriţi în meciul de sâmbătă, dar Craiova are o echipă imprevizibilă care a făcut recent egal cu Brăila, iar o zi proastă ne poate fi fatală. Este un duel de importanţă maximă, nu decisiv, în care însă şansele sunt 50-50”, a conchis managerul.

Dedu e OK

Un subiect separat de echipa constănţeană, dar care a fost extrem de interesant în această săptămână a fost schimbarea preşedintelui Federaţiei Române de Handbal. Noul conducător, triplu câştigător al Ligii Campionilor, Alexandru Dedu, a fost întâmpinat cu căldură de majoritatea conducătorilor din handbalul românesc, şi aceştia par să aibă toţi răbdare cu fostul internaţional.

„Orice schimbare este benefică, mai ales când vine după atâta timp în care nu s-a întâmplat mare lucru. Domnul Dedu are proiecte interesante, dar cât de bună este venirea sa aş putea să vă spun după doi ani de zile. Sunt multe de făcut, dar este un om OK şi cred că va reuşi să-şi ducă la bun sfârşit toate planurile”, ne-a spus Silviu Băiceanu.

 

 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă