16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialTecău n-a mai reuşit minunea în finala Australian Open

Tecău n-a mai reuşit minunea în finala Australian Open

Vis spulberat pentru Horia Tecău la Melbourne. Câştigător în 2012 al turneului de dublu mixt, românul a ajuns, iar, în finală, dar de data aceasta norocul nu i-a mai surâs. Deşi favorit al hârtiei, alături de Sania Mirza, constănţeanul a trebuit să se recunoască învins, dar se întoarce acasă cu un cec generos şi cu o promisiune: va ataca titlul la Roland Garros.

Nestor, prea mare

Câd joci finală de turneul de Mare Şlem, fie şi la dublu mixt, emoţiile sunt duble. Când ai în faţă însă un jucător legendar, Daniel Nestor, lucrurile parcă sunt şi mai greu de controlat. Canadianul născut la Belgrad are, la 41 de ani, o colecţie de trofee rară, cu 83 de titluri în ATP, opt trofee de mare şlem, trei trofee de mare şlem la dublu mixt şi patru trofee ale campionilor. Ca bonus, un titlu olimpic în 2000 şi câteva zeci de săptămâni pe poziţia 1 a clasamentului de dublu. Pe scurt, o legendă.

Şi Nestor a jucat ca o legendă ieri de dimineaţă. În cuplu cu jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, alături de care jucase finala la Roland Garros şi câştigase Wimbledonul, în 2013, candaianul le-a dat o grămadă de şanse favoriţilor 6, dar aceştia au fost incapabili să profite de oportunitate, şi au cedat cu un 3-6, 2-6, mult mai drastic decât realitatea din teren.

Dacă primul set poate fi cu greu contestat, Nestor şi Mladenovic profitând de unica şansă avută pentru a-l închide, în parţialul 2 Tecău şi Mirza au ratat break-ul în trei dintre gameuri, unul chiar de la 40-0, şi apoi au sucombat cu ochii la statistică, una total diferită de scorul de pe tabelă. Este adevărat însă că meciurile nu se câştigă prin statistici, ci prin decizii limită luate pe teren, iar la ultimul capitol, românul şi indianca au pierdut clar. Mirza a stricat câteva mingi uşoare, Tecău n-a reacţionat suficient de rapid la câteva retururi fabuloase ale franţuzoaicei şi punctele s-au adunat în dreptul câştigătorilor, fără un drept real de contestaţie din partea învinşilor.

ATITUDINE

A mulţumit celor care l-au susţinut

În ciuda eşecului, Tecău a fost extrem de vesel după meci. Constăţeanul a mulţumit tuturor celor care l-au susţinut de-a lungul turneului şi apoi a povestit cum a ajuns să joace cu Mirza, o istorioară inedită care i-a pus şi indiencei un zâmbet larg pe faţă, deşi Mirza aproape că a mers în lacrimi la festivitatea de premiere. „Trebuie să-i mulţumesc şi Saniei. Acum câteva luni am avut un turneu catastrofal şi după un meci în care am jucat jalnic a venit foarte hotărâtă la mine şi mi-a spus direct că o să jucăm dublu-mixt. Am acceptat, evident şocat, şi acum am ajuns în finală şi sunt mai mult decât fericit”, a spus românul.

5 finale de Mare Şlem a jucat Horia Tecău în carieră, de patru ori fiind învins

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă