16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialHalep, prima româncă în sferturile unui turneul de mare şlem în ultimii...

Halep, prima româncă în sferturile unui turneul de mare şlem în ultimii cinci ani

Simona Halep a realizat o performanţă inimaginabilă acum un an şi improbabilă acum două săptămâni: sferturi de finală la Australian open. Constănţeanca a fructificat un culoar lejer în primele trei runde de la Melbourne pentru a-şi intra în mână şi a explodat în optimi când a eliminat-o pe Jelena Jankovic. Cu un joc care a amintit de uluitorul parcurs din sezonul trecut, Halep nu a lăsat loc de discuţii la finalul disputei cu sârboaica, acel 6-0 din setul decisiv fiind cea mai bună dovadă că şi 2014 poate fi anul ei.

„Visul meu înainte să înceapă anul a fost să ajung în sferturi la un Grand Slam. Sunt foarte fericită, am jucat foarte bine astăzi. În setul trei am jucat cel mai bun tenis al meu. A fost un meci greu, dar vreau să mă bucur şi să încerc să joc cât mai bine în runda următoare. Va fi foarte dificil. Vreau să fiu fericită pe teren şi să dau totul, să mă mişc bine şi să fiu relaxată. Este şansa mea şi trebuie să lupt pentru ea. Jelena Jankovici a jucat foarte bine în setul doi. Am fost puţin obosită după primul set, nu ştiu de ce, dar energia mea era la pământ. Apoi, la 5-2, mi-am spus că trebuie să pierd setul şi să revin în al treilea. Am fost la baie şi apoi am fost pregătită pentru setul trei. Mi-am spus că nu am nimic de pierdut. Este şansa mea să lupt pentru fiecare punct şi pentru meci, pentru visul meu”, a declarat Simona Halep, imediat după meciul din optimi, vizibil fericită dar şi obosită.

Şi meciul cu Jankovic a fost ca o poveste. Simona a intrat mai bine în meci, dar Jankovic i-a răspuns de fiecare dată, diferenţa între cele două sportive fiind minimă. Cu avantajul moral al ultimelor două dispute, Halep a rupt setul în game-ul 9, când a reuşit un break şi apoi a luat şi setul, numai că s-a prăbuşit inexplicabil în al doilea parţia.

Surprinsă şi ea de replica slabă a româncei, Jankovic a reacţionat mai greu şi i-a permis Simonei să facă un break, doar că a fost prea puţin şi parţialul s-a încheiat cu 6-2 în favoarea favoritei 8 şi cu nori negri la orizontul româncei.

Al treilea set a fost însă memorabil. Simonei i-a ieşit totul, iat Jelenei… nimic, iar scorul a luat proporţii rapid, de la 3-0 fiind doar o joacă de-a pisica versus şoarece, cu Halep în postura primeia. Orice încercare de replică a sârboaicei s-a zdrobit fie în fileu, fie în returnări devastatoare ale româncei, care a închis setul şi mecil în minimul de game-uri, şi şi-a asigurat astfel locul în primele zece jucătoare ale lumii.

Mâine, vine Dominika Chibulkova, locul 20 mondial, o jucătoare pe care Simona a învins-o mereu greu şi împotriva căreia va avea o misiune, paradoxal, mai grea decât în faţa lui Jankovic. În fond, se joacă pentru un loc în ultimele patru la Melbourne.

A mulţumit românilor

Tot la finalul meciului cu Jankovic, Simona Halep a menţionat că nu-i place să meargă la televiziuni sau să fie în centrul atenţiei, cum se întâmplă acum, dar a şi mulţumit suporterilor români care fac nopţi albe pentru a-i urmări evoluţiile: „Românii au făcut lucruri frumoase pentru mine anul trecut. Am fost pe primele pagini. Dar pentru mine nu este o mare plăcere, pentru că obosesc să mă duc la televiziuni. Vreau să fiu concentrată la tenis, pentru că tenisul nu te aşteaptă. Trebuie să rămâi concentrat şi să lupţi pentru fiecare ocazie. Vreau să le mulţumesc românilor pentru că mă sprijină. Am auzit că şi acum sunt alături de mine”, a spus sextupla campioană WTA.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă